НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Банките не се справят добре срещу Биткойн

ЮЛИ. 11, 2019 11:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банките не се справят добре срещу Биткойн

Биткойн кара най-големите банки в света да изглеждат безсмислени, благодарение на нови данни, показващи възвращаемостта на техните акции.

Докладът е на изследователската фирма Messari от 9-ти юли, петгодишната възвращаемост на шестте най-големи кредитора в света очертава мрачна картина, когато се оценява в Биткойн.


Според Messari от 2014 г. доходността на Deutsche Bank е паднала с 98,9% срещу Биткойн.


Пострадалата германска институция, която тази седмица започна масови съкращения на персонала, които ще засегнат 18,000 души, се справи най-зле от всички банки.


Следващата е Wells Fargo, която успя да спадне с 95.3%, следвана от Morgan Stanley и Citigroup съответно с 92.9% и 92.2%.


Bank of America достигна 90,4%, а най-добре се представя JPMorgan, най-голямата американска банка, която отбеляза спад с 89,5% в BTC.


"Казват, че картина струва хиляда думи", коментира изследователят на Messari Джак Пърди, докато публикува тази констатация в Twitter.
Банките продължават да усещат натиска на фона на глобалната нестабилност и свързаното с нея повишение на цените на криптовалутите през 2019 г. В индустрията прониква чувство на безпокойство след обявяването на Libra от Facebook, която може да създаде нови начини за заобикаляне на банковата система.


Китайската централна банка стана последната институция, която обяви създаването на собствена цифрова валута тази седмица, като официални лица потвърдиха, че това е в пряк отговор на Libra.


В същото време новите данни от САЩ показват, че рискът най-голямата световна икономика да се свлече в рецесия е на най-високата си стойност от финансовата криза от 2008 г. насам.


Статистиката е получена благодарение на Федералния рецесионен индекс в Ню Йорк, който журналистът на Bloomberg Трейси Алоуей възпроизвежда в социалните медии.


По време на сесия за въпроси и отговори тази седмица, Европейската централна банка (ЕЦБ) описа Биткойн като ”не-валута”, твърдейки, че е твърде непредсказуема, за да я добави към собствените си резерви.


“Биткойнът не е валута, а по-скоро актив и то много волатилен”, отговори главният икономист на банката Филип Лейн.


ЕЦБ традиционно е имала консервативно виждане за криптовалутите, като в специален доклад от май твърди, че нейното въздействие върху икономиката е незначително.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Bitcoin копаенето - заплаха за човечеството?

Увеличаващите се количества електроенергия консумирани от Bitcoin добива, заплашват да саботират усилията за смекчаване на емисиите на парникови газове, твърди академик. Според д-р Джон Тръби, директо...
АВГ. 9, 2018 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как ще се отрази на другите криптовалути ако биткойн се занули?

Сега, нека изясним едно нещо; този въпрос се появява в главата на всеки търговец от време на време. Дори някои хора, които не са крипто потребители питат какво ще стане с криптовалутите като цяло, ако...
ЯНУ. 1, 2019 17:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на добивa на крипто ще закрепи биткойн над $6000

С постоянната низходяща тенденция в цената на биткойн през последните няколко дни, двама видни търговци Брайън Щутланд и Джим Лурио смятат, че цената на актива ще падне най-много до $ 6,000, заради ра...
ДЕК. 4, 2018 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cboe отново пускат за одобрение предложението за VanEck/SolidX биткойн ETF

Надпреварата за пускането на първия американски биткойн борсово-търгуван фонд (ETF) се завръща, след като Cboe подаде отново съвместното си предложение с VanEck и SolidX. Обявеният в четвъртък от ръко...
ФЕВ. 1, 2019 18:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света