НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Банките не се справят добре срещу Биткойн

ЮЛИ. 11, 2019 11:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банките не се справят добре срещу Биткойн

Биткойн кара най-големите банки в света да изглеждат безсмислени, благодарение на нови данни, показващи възвращаемостта на техните акции.

Докладът е на изследователската фирма Messari от 9-ти юли, петгодишната възвращаемост на шестте най-големи кредитора в света очертава мрачна картина, когато се оценява в Биткойн.


Според Messari от 2014 г. доходността на Deutsche Bank е паднала с 98,9% срещу Биткойн.


Пострадалата германска институция, която тази седмица започна масови съкращения на персонала, които ще засегнат 18,000 души, се справи най-зле от всички банки.


Следващата е Wells Fargo, която успя да спадне с 95.3%, следвана от Morgan Stanley и Citigroup съответно с 92.9% и 92.2%.


Bank of America достигна 90,4%, а най-добре се представя JPMorgan, най-голямата американска банка, която отбеляза спад с 89,5% в BTC.


"Казват, че картина струва хиляда думи", коментира изследователят на Messari Джак Пърди, докато публикува тази констатация в Twitter.
Банките продължават да усещат натиска на фона на глобалната нестабилност и свързаното с нея повишение на цените на криптовалутите през 2019 г. В индустрията прониква чувство на безпокойство след обявяването на Libra от Facebook, която може да създаде нови начини за заобикаляне на банковата система.


Китайската централна банка стана последната институция, която обяви създаването на собствена цифрова валута тази седмица, като официални лица потвърдиха, че това е в пряк отговор на Libra.


В същото време новите данни от САЩ показват, че рискът най-голямата световна икономика да се свлече в рецесия е на най-високата си стойност от финансовата криза от 2008 г. насам.


Статистиката е получена благодарение на Федералния рецесионен индекс в Ню Йорк, който журналистът на Bloomberg Трейси Алоуей възпроизвежда в социалните медии.


По време на сесия за въпроси и отговори тази седмица, Европейската централна банка (ЕЦБ) описа Биткойн като ”не-валута”, твърдейки, че е твърде непредсказуема, за да я добави към собствените си резерви.


“Биткойнът не е валута, а по-скоро актив и то много волатилен”, отговори главният икономист на банката Филип Лейн.


ЕЦБ традиционно е имала консервативно виждане за криптовалутите, като в специален доклад от май твърди, че нейното въздействие върху икономиката е незначително.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

18 милиона Биткойна вече са изкопани!

Преди броени часове 18-милионният Биткойн беше добит.Въпреки че може и да изглежда незначително за хората, които не са част от крипто-индустрията, Биткойн-общността отпразнува това събитие.Има добр...
ОКТ. 19, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит наскоро премести 10,000 BTC в Binance

Скорошният трансфер бе оповестен от акаунта в Twitter “@whale_alert”.Той уведоми остатъка от крипто-общността, че 10,000 BTC на стойност около 80 милиона долара към момента на писане на статията - са ...
ОКТ. 18, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е дар, който ще промени човечеството

В реч, представена на срещата на върха на SingularityU South Africa на 16-и октомври, Maси - бивш изпълнителен директор на Google Африка - каза, че предоставянето на размяна на стойност без посредници...
ОКТ. 18, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

17 трилиона причини да притежавате Биткойн

Биткойн бикът и съосновател на “Gemini” Камерън Уинкълвос отбеляза, че обемът на отрицателните лихвени облигации възлиза на 17 трилиона долара и призова обществеността да закупи Биткойн. В Twit...
ОКТ. 18, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света