НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Банките не се справят добре срещу Биткойн

ЮЛИ. 11, 2019 11:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банките не се справят добре срещу Биткойн

Биткойн кара най-големите банки в света да изглеждат безсмислени, благодарение на нови данни, показващи възвращаемостта на техните акции.

Докладът е на изследователската фирма Messari от 9-ти юли, петгодишната възвращаемост на шестте най-големи кредитора в света очертава мрачна картина, когато се оценява в Биткойн.


Според Messari, от 2014 г. доходността на Deutsche Bank е паднала с 98,9% срещу Биткойн.


Пострадалата германска институция, която тази седмица започна масови съкращения на персонала, които ще засегнат 18,000 души, се справи най-зле от всички банки.


Следващата е Wells Fargo, която успя да спадне с 95.3%, следвана от Morgan Stanley и Citigroup съответно с 92.9% и 92.2%.


Bank of America достигна 90,4%, а най-добре се представя JPMorgan, най-голямата американска банка, която отбеляза спад с 89,5% в BTC.


"Казват, че картина струва хиляда думи", коментира изследователят на Messari, Джак Пърди, докато публикува тази констатация в Twitter.Банките продължават да усещат натиска на фона на глобалната нестабилност и свързаното с нея повишение на цените на криптовалутите през 2019 г. В индустрията прониква чувство на безпокойство след обявяването на Libra от Facebook, която може да създаде нови начини за заобикаляне на банковата система.


Китайската централна банка стана последната институция, която обяви създаването на собствена цифрова валута тази седмица, като официални лица потвърдиха, че това е в пряк отговор на Libra.


В същото време новите данни от САЩ показват, че рискът най-голямата световна икономика да се свлече в рецесия е на най-високата си стойност от финансовата криза от 2008 г. насам.


Статистиката е получена благодарение на Федералния рецесионен индекс в Ню Йорк, който журналистът на Bloomberg Трейси Алоуей възпроизвежда в социалните медии.


По време на сесия за въпроси и отговори тази седмица, Европейската централна банка (ЕЦБ) описа Биткойн като ”не-валута”, твърдейки, че е твърде непредсказуема, за да я добави към собствените си резерви.


“Биткойнът не е валута, а по-скоро актив и то много волатилен”, отговори главният икономист на банката Филип Лейн.


ЕЦБ традиционно е имала консервативно виждане за криптовалутите, като в специален доклад от май твърди, че нейното въздействие върху икономиката е незначително.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Купуват ли големите инвеститори по време на спада?

CoinShares казва, че Cardano (ADA), Solana (SOL) и Polkadot (DOT) също са се радвали на приток през седмицата, което предполага, че инвеститорите очакват възможен обрат на пазара.“Входящите потоци дой...
ЯНУ. 25, 2022 01:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво правят Биткойн (BTC) китовете?

В нов епизод на ‘Best Business Show’ Помплиано казва на своите над 330,000 абонати в YouTube, че BTC китовете до голяма степен са останали встрани по време на последната рязка корекция, при която BTC ...
ЯНУ. 24, 2022 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър, предрекъл дъното през 2018-та, споделя прогноза за Биткойн

Той вярва, че BTC ще отбележи нови върхове за всички времена тази година, въпреки низходящото си движение през последните два месеца.Псевдонимният крипто анализатор Smart Contracter казва на своите на...
ЯНУ. 24, 2022 01:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Да очакваме ли обрат на пазара?

В ново интервю за канала InvestAnswers в YouTube, Коуен казва, че нивото от $30,000 действа като основно ниво на цената за Биткойн.“Ясно е, че $30,000 също са голяма площ. Не искам да кажа, че непреме...
ЯНУ. 23, 2022 15:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света