НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн се изсипва до $42,200 - какво да очакваме?

ДЕК. 4, 2021 10:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн се изсипва до $42,200 - какво да очакваме?

Цената на Биткойн падна до двумесечни дъна, като направи рязко движение.

Може ли дъното за цената за Биткойн да е около $42,000?


BTC внезапно падна под $47,000 на 4-ти декември, като загуби над 15% през последните 24 часа. Това е най-големият еднодневен спад от 15-ти май, когато цената на Биткойн падна до почти $33,000.


Пазарната цена на BTC падна с 26.4% от седмичната подкрепа около $57,206 до малко над $42,200, преди да се възстанови до $47,500 към момента на писане. 


Не Пропускай: Крипто трейдър споделя предупреждение за Биткойн

Според данни на ByBit, пазарът на Биткойн е претърпял обща ликвидация от $1.3 милиарда през последния час, като $735 милиона са били ликвидирани в дълги позиции на BTC при този спад.


В резултат на това мечият пазар на Биткойн анулира 2-месечния бичи пазар от 29-ти септември, където BTC се покачи с над 63%, за да достигне рекордно ниво от $67,602 до 08-ми ноември. Въпреки това многобройни крипто анализатори, включително TechDev посочват подобна тенденция при ценовото действие на Биткойн за всяка година.Друга причина за спада на Биткойн може да се дължи и на основната съпротива от страна на американските регулатори, които поканиха изпълнителните директори на известни крипто борси, включително FTX и Binance US, за изслушване относно крипто активи.


От друга страна, някои смятат, че цената на Биткойн вече може да се стабилизира след спада. Например, главният изпълнителен директор на крипто образователната платформа Eight Global Майкъл ван де Поуп заяви:Въпреки опасенията около нестабилността и неспазването на традиционните финансови практики, BTC продължава да нараства като жизнеспособен актив за юрисдикции с нестабилни икономики.


Следвайки стъпките на Ел Салвадор, правителството на Зимбабве обмисля масовото използване на Биткойн. Чарлз Уекуете, постоянният секретар и ръководител на офиса на технологичното звено за електронно правителство на президента и кабинета, потвърди, че дискусиите с бизнеси вече са в ход.


Според Уекуете, властите възнамеряват да разработят регулации за защита на потребителите срещу финансови заплахи като нерегистрирани трансгранични преводи, екстернализация на пари и пране на пари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света