НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е стигнал дъно според исторически точен индикатор

юли 4, 2022 20:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е стигнал дъно според исторически точен индикатор

Този показател достигна -50.09% в средата на юни и в момента е на ниво -48.23%

Както сподели анализаторът Али Мартинес, индексът MVRV на Santiment, който определи пазарното дъно на Биткойн през последните два мечи цикъла, отново дава сигнал. 


Индексът MVRV 365D на Биткойн спадна до -56.85% и -55.62% съответно през януари 2015 г. и декември 2018 г., за да отбележи края на мечия пазар. 


Този индикатор достигна -50.09% в средата на юни и понастоящем се намира на ниво -48.23%.Стойността на MVRV (пазарна стойност към реализирана стойност) дава представа за това колко е надценен или подценен даден актив.


Според Glassnode, след като достигна връх от $69,000 през ноември 2021 г., пазарът на Биткойн премина през две различни фази на капитулация. Първата фаза е била предизвикана от продажбата на над 80,000 BTC от Luna Foundation Guard, а втората е настъпила преди две седмици по време на спада, който обхвана целия пазар.


Алекс Крюгер, криптоаналитик и икономист, също смята, че Биткойн може да е капитулирал по време на пазарния спад преди две седмици. Той се позовава на факта, че обемите на търговия са достигнали своя връх по това време, което е сигнал за капитулация, при която се получават значителни дъна.Формирането на дъното на мечия пазар в предишни цикли е в съответствие с настоящото състояние на макропоказателите за Биткойн, вариращи от технически до данни от блокчейна, които са на исторически дъна. 


Въпреки това поради настоящата макроикономическа среда всички теории и исторически модели е редно да бъдат третирани с една идея по-скептично. Поради това установяването на дъното на мечия пазар за Биткойн се оказва по-трудно от обичайното.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) го очаква още един колапс, според трейдъра Тоун Вайс

Както сподели крипто анализаторът Али Мартинес през изминалата седмица, адреси със 100 до 10,000 BTC добавиха около 30,000 BTC към своите авоари.


През изминалата седмица Glassnode съобщи, че адресите с по-малко от един BTC акумулират заедно с китовете, или адресите с повече от 1,000 BTC, на фона на невероятно трудните пазарни условия през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализ отбеляза, че тези големи субекти бързо увеличават баланса си, купувайки 140,000 BTC от борси всеки месец. По този начин те са увеличили баланса си до над 8.69 милиона BTC, или 45.6% от предлагането на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене