НАЧАЛО Алткойни

Битката на титаните: Биткойн или Етериум и къде да инвестираме през февруари

февруари 2, 2023 17:00 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Битката на титаните: Биткойн или Етериум и къде да инвестираме през февруари

Биткойн и Етериум са две от най-популярните криптовалути на пазара. В момента Биткойн се търгува на $23,792, а Етериум се търгува на $1,668.

През последните 24 часа Биткойн отбеляза ръст от 3.1%, докато Етериум нарасна с 5.75%. Този ръст може да се отдаде на съвсем скорошни коментари, направени от Джером Пауъл, председател на Федералния резерв, относно инфлацията.

Тези коментари добавиха допълнителен тласък към пазара и накараха много инвеститори да се интересуват от инвестиране в криптовалути. Когато обаче става въпрос за избор между Биткойн и Етериум, в крайна сметка всичко се свежда до лични предпочитания и инвестиционни цели.

Биткойн, като първата и най-голяма криптовалута, често се разглежда като актив с голяма стойност и се окачествява малко или много като “дигитално злато”. От друга страна, Етериум често се разглежда като платформа за децентрализирани приложения и смарт договори, което прави токенът доста привлекателен.

Кои токен да следим през февруари?

Много е трудно да се избере между Биткойн и Етериум. На първо четене най-старата криптовалута държи контрола върху пазара, като разполага с 40.7% пазарен дял от общо $1.13 трилиона, но Етериум е токен с над $200 милиарда пазарна капитализация и над 17% дял.

Дефлацията като фактор

Очаква се халвингът на Биткойн през 2024 г. да окаже значително влияние върху цената на този криптоактив. Халвингът се случва приблизително на всеки четири години и води до намаляване на наградата за добавяне на нови блокове към блокчейна.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Това събитие в исторически план е причинило значително увеличение на цената на Биткойн, като има възход обикновено 12-18 месеца преди халвинга. В резултат на това много експерти от индустрията прогнозират, че скоро бихме могли да видим Биткойн да скочи.

Етериум, от друга страна, наскоро внедри механизъм за изгаряне на такси, който премахва монетите от обращение. Този механизъм превърна Етериум в дефлационен актив от ноември 2022 г. Очаква се това да има положително въздействие върху цената на алткойна в дългосрочен план.

Този механизъм е само една от многото актуализации, които се прилагат като част от прехода на Етериум към Етериум 2.0. Тези ъпгрейди вече осезаемо подобряват мащабируемостта и ефективността на мрежата Етериум, правейки я доста привлекателна инвестиция.

Пазарни настроения на крипто китовете

Крипто китовете имат силата да движат пазарите с големите си инвестиции. Техните сделки често водят до скокове на цените, последвани от бързи корекции, което прави крипто пазара нестабилно, но вълнуващо място.

Биткойн е кралят, когато става въпрос за инвестиции от китове, тъй като голямата му пазарна капитализация и големият обем на търговия го правят идеалния актив за мащабни движения. Етериум обаче не изостава и може да е готов да направи силно завръщане през февруари 2023 г.

Стойността на Етериум до голяма степен се базира на алткойните, изградени в неговата мрежа, която сама по себе си е масивна екосистема. С успешното стартиране на Етериум 2.0, можем да очакваме проектът на Виталик Бутерин да види повишаване на стойността и да привлече още повече внимание от страна на крипто китовете.

В крайна сметка, крипто пазарът винаги се движи от действията на големите играчи и предстоящият месец февруари не е изключение. Етериум се очаква да бъде силен претендент за мащабни инвестиции и можем да очакваме някои вълнуващи движения на пазара.

Полезност

Полезността е ключов фактор, който движи цената на криптовалути като Биткойн и Етериум. Биткойн вече се е утвърдил като широко приета форма на крипто плащане по целия свят, но Етериум също направи крачки в тази област. Въпреки това, истинският потенциал на Етериум се крие в неговата мащабируемост, която се очаква да скочи до небето с предстоящото надграждане до Етериум 2.0.

С повишената си мащабируемост, базираните на Етериум проекти ще имат достатъчно място за растеж и създаване на още повече стойност за мрежата. Ето защо февруари 2023 г. се очертава да бъде ключов месец за Етериум, а и графиките вече започват да показват признаци на възход.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Въпреки това, има един нов токен, който се появи на пазара и който изглежда обещаващо – MEMAG.

Meta Masters Guild – какво представлява и защо има такъв потенциал?

memag-what-isthe-build

Meta Masters Guild е на път да промени света на мобилните игри със своята новаторска интегрирана в блокчейн платформа. Етапът на предварителната продажба на този вълнуващ проект вече е в своята четвърта фаза и ще достигне петата фаза след само още $100,000 (или 1 ден, което настъпи първо). С над $2.5 милиона, които вече са инвестирани в проекта, е ясно, че потенциалът на Meta Masters се признава от крипто общността.

При $0.016 на токен, потенциалната възвръщаемост за ранните инвеститори е значителна – до 40% потенциална печалба. Но времето е от съществено значение, така че инвеститорите трябва да действат бързо, за да осигурят своя дял от този обещаващ проект.

Целта на Meta Masters е да направи блокчейн игрите достъпни за масите, като разполага с портфолио, което в момента включва вълнуващата игра в разработка Meta Karts.

Екипът зад Meta Masters е първокласен, с богат опит в игралната и крипто индустрията. Проектът също така работи в тясно сътрудничество с Gamearound Studio, лидер в гейминг индустрията, за да предостави възможно най-доброто гейминг изживяване на играчите.

Всички игри на платформата ще използват една единствена валута: токенът на Meta Masters Guild ($MEMAG). Наградите по време на игра, наречени „Gems“, могат да бъдат конвертирани в токени MEMAG, предоставяйки на играчите възможност да печелят, докато играят, но фокусът е върху насладата от играта, а не печалбата на всяка цена, която е пагубна за повечето игри в play-to-earn пространството.

Заключение

Биткойн и Етериум крият страхотен потенциал в себе си, като всеки от токените може да скочи доста през февруари. Въпреки това, много анализатор смятат, че именно Meta Masters Guild ще се окаже най-перспективният крипто проект, в който можете да инвестирате както през този месец, така и през годината, затова и трябва да побързате преди предварителната продажба да е приключила.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин разкри каква стратегия използва, за да запази токените си в безопасност

Виталик Бутерин, основател на Етериум (ETH) и милиардер, наскоро сподели предпочитания от него метод за самостоятелно попечителство на криптовалута.

март 21, 2023 9:00 2 мин. четене

Според Крис Бърниски Solana (SOL) е на прага на подем – ето защо

Рисковият капиталист, Крис Бърниске вярва, че Solana (SOL) може да претърпи значително възходящо движение, като потенциално се превърне в съперник на Етериум (ETH).

март 21, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, прогнозира, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) през следващия цикъл въз основа на техническите и фундаменталните си показатели.

март 20, 2023 21:00 2 мин. четене