НАЧАЛО Биткойн

Биткойн засенчва компанията на Уорън Бъфет

септември 7, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн засенчва компанията на Уорън Бъфет

Като изключим първото тримесечие, представянето на Биткойн през 2023 г. не е толкова впечатляващо. В последно време водещата криптовалута се консолидира под границата от $26,000. 

Въпреки този период на стагнация Биткойн успя да надмине представянето на известни акции на Уолстрийт. 

Според информацията Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, например, е отбелязала скромно увеличение от 16.42% от началото на годината, докато Биткойн е донесъл на инвеститорите забележителна възвръщаемост от 55.69% досега през 2023 г.

Биткойн е известен с високата си волатилност, като често изпитва значителни колебания в цената. Понастоящем той се търгува доста под пиковата си стойност от $69,000. Въпреки това, когато се разглеждат от макро перспектива, печалбите на Биткойн се открояват. От 2019 г. насам Биткойн е поскъпнал с впечатляващите 567%. За разлика от тях акциите на Berkshire Hathaway са отбелязали ръст от едва 72.96%.

Бъфет отдавна е привърженик на стратегията “купи и дръж“, като предпочита активи със силен потенциал за печалба. Неговите инвестиционни решения са щателно изчислени, като се вземат предвид фактори като конкуренция, предимства, недостатъци и рискове. 

Акциите на Apple представляват най-големия дял в портфейла на компанията на Бъфет, като Berkshire първоначално придобива тези акции в началото на 2016 г. Дори и акциите да са поскъпнали с над 500% от първоначалната покупка, компанията продължи да разширява притежанията си през 2022 г., което подчертава непоколебимия ангажимент на Бъфет и неговата компания към дългосрочните инвестиции.

Понастоящем Berkshire Hathaway притежава близо $150 милиарда в парични средства, парични еквиваленти и краткосрочни инвестиции, което представлява 18.5% от общата й пазарна капитализация. Целта на тези средства остава донякъде неясна. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене

Ето защо Биткойн няма да се срине до $20,000 според крипто анализатор

Крипто анализатор предупреди, че Биткойн (BTC) е на път да направи значително движение, което може да остави на търговците ограничени благоприятни точки за влизане.

октомври 2, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн (BTC) – преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.