НАЧАЛО Биткойн

Биткойн взима пазарен дял от златото, твърди Питър Шиф

декември 25, 2022 15:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн взима пазарен дял от златото, твърди Питър Шиф

Биткойн често бива сравняван със златото, но наскоро виден критик на флагманската криптовалута също призна, че е конкурент на златото... донякъде.

Питър Шиф, отдаден скептик по отношение на криптовалутите, изказа предположение, че поскъпването на Биткойн (BTC) отчасти е повлияло на интереса на инвеститорите към златото. 

Шиф с признание за Биткойн

Според Шиф при странична търговия на златото разочарованите инвеститори са се насочили към Биткойн. Това се дължи на поддръжниците на BTC, които са рекламирали криптовалутата като новата дигитална версия на благородния метал, като тези реклами са били подпомогнати от доброто представяне на актива, каза той по време на интервю за Kitco News на 23 декември. 

Шиф отбеляза, че някои институции, които трябваше да се впуснат в златото, също избраха Биткойн, което хвана вниманието на основните финансови медии. 

Биткойн се представяше правилно. Той се покачваше, докато златото се движеше встрани, но Биткойн беше рекламиран като дигитално злато. 

Това беше [ключово за успеха му].

[…] Мисля, че отне част от търсенето на злато. Искам да кажа, че може би имаше някои институции, които биха купили злато, но тъй като Биткойн беше там и се конкурираше с него, те не купиха злато…


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори ще се насочат към тези криптовалути, твърди проучване


Биткойн ще се срине, твърди икономистът

Интересното е, че според инвеститорът въпреки нарастващия интерес към Биткойн за сметка на златото, благородният метал все още има предимство, като същевременно подчерта, че водещата криптовалута вероятно ще загуби напълно стойността си. 

Забележително е, че след като Биткойн се коригира значително, Шиф разшири критиката си към актива, като предположи, че балонът се е спукал, оставяйки златото да възстанови господстващото си положение. 

Междувременно умните пари купуваха злато през цялото време, докато всички говореха за Биткойн. Именно глупавите пари бяха тези, които се подлъгаха по Биткойн. 

Но мисля, че сега, когато балонът на Биткойн се спука и през следващите няколко години въздухът ще излезе навън, вече не виждам този проблем от маркетингова гледна точка за златото. Искам да кажа, че никой няма да сравнява Биткойн със злато – никой няма да говори за него като за дигитално злато.

Като цяло Шиф призова инвеститорите в криптовалути да излязат от пазара, когато се появи възможност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене