НАЧАЛО Биткойн

Биткойн все по-близо до следващото си голямо движение нагоре – какво трябва да знаем

29.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн все по-близо до следващото си голямо движение нагоре – какво трябва да знаем

Хенрик Зеберг, макростратег, очаква значително възходящо движение за Биткойн (BTC) в близко бъдеще.

В неотдавнашно интервю за канала на Bloor Street Capital в YouTube Зеберг прогнозира, че Биткойн може да поскъпне с над 64% спрямо сегашната си цена до третото тримесечие на тази година.

През януари прогнозирах, че Биткойн ще достигне $110,000 до $115,000, и държа на това. Вярвам, че ни делят само часове или дни от значително възходящо движение. Скокът на 20 май бе само началото. В продължение на няколко дни се консолидирахме и очаквам значително движение до средата на юни, като възходящият тренд ще включва консолидации и отдръпвания.

От август до октомври това е времевата рамка, която трябва да наблюдавате. Става въпрос по-скоро за достигане на конкретни нива. Трябва да видя Биткойн над $105,000, в идеалния случай около $110,000, а S&P 500 – на приблизително 6,000. При тези нива ще започна да се притеснявам. Но по отношение на сроковете гледам към третото тримесечие.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на ниво от $68,514, което представлява лек спад през последните 24 часа.

Зеберг също така прогнозира, че САЩ ще навлязат в рецесия до края на 2024 г.:

Моята настояща времева линия предполага, че рецесията вероятно ще започне през четвъртото тримесечие на тази година, може би през октомври, ноември или декември. Очаквам фондовият пазар да достигне своя връх два месеца преди това, около третото тримесечие, евентуално през октомври, но по-вероятно през август или септември.

Това е моята най-добра оценка въз основа на текущите показатели. Няма признаци, които да подсказват, че трябва да надвишим тези нива. Вече наблюдаваме сигнали за слабост на различни активи в световен мащаб, включително в Европа и Азия, като Nikkei и Nifty показват уязвимост. Смятам, че ще станем свидетели на пикове на фондовите пазари в Азия и Европа, преди те да настъпят в САЩ, което ще доведе до пренасочване на капитали от Европа и Азия към САЩ.

Ето защо не съм оптимист за всички пазари. На този етап съм оптимист за пазара в САЩ, особено за акциите с малка капитализация, тъй като предвиждам пренасочване на капитали от големи към малки компании, когато навлезем в последната фаза на този бизнес цикъл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.