НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

декември 8, 2022 7:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

Данните от Glassnode показват, че през последните седмици притежателите на Биткойн са реализирали 14 пъти повече загуби, отколкото печалби.

7-дневната МА на Биткойн за реализираните печалби/загуби поставя ново рекордно дъно

Според последния седмичен доклад от Glassnode, съотношението реализирана печалба/загуба е достигнало най-ниската си стойност някога.

Всеки път, когато дадена монета седи бездейна във веригата и цената на Биткойн се променя, тя натрупва известно количество печалба или загуба, в зависимост от посоката на колебание на стойността.

Тази печалба или загуба се нарича „нереализирана“, докато монетата се държи все още в същия портфейл, но веднага щом притежателят премести/продаде тази монета, тогава се казва, че общият размер на печалбата/загубата, която е носела, е „реализирана“.

Показателите за реализираната печалба и реализираната загуба следят за такива суми на печалба и загуба, които се прибират от инвеститорите на целия пазар на BTC.

Сега „съотношението реализирана печалба/загуба“ е индикатор, който измерва съотношението между текущите стойности на тези два показателя.

Ето една графика, която показва тенденцията в 7-дневната пълзяща средна на това съотношение на Биткойн в историята на криптовалутата:

Както можете да видите на горната графика, съотношението реализирана печалба/загуба на Биткойн се срина дълбоко под стойност 1 след краха на FTX.

Когато индикаторът има стойности в тази зона (т.е. когато е по-малък от 1), това означава, че инвеститорите в BTC реализират по-голямо количество загуби, отколкото печалби в момента.

При последния срив показателят не само спадна до доста ниски стойности, но всъщност регистрира ново историческо дъно. Това най-ниско ниво съответстваше на факта, че реализираните загуби са 14 пъти повече от реализираните печалби.

От графиката се вижда, че дълбоки дъна като сегашните исторически се наблюдават на или близо до дъната на предишни мечи пазари, което означава, че те винаги са били в центъра на промени в макропазарните режими.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Край на мечия пазар през 2023 г.? – ето как


Ако същата тенденция се следва и този път, тогава настоящият пазарен цикъл на Биткойн може да се намира и в центъра на такава промяна.

Цена на BTC

Към момента на писане на статията цената на Биткойн се колебае около $16,800, което е понижение от близо 1% в рамките на последната седмица. През последния месец криптовалутата е загубила около 20% от стойността си.

На графиката по-долу е показана тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене