НАЧАЛО Биткойн

Биткойн в момента се намира в една “много скучна” фаза според анализатор

11.05.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн в момента се намира в една “много скучна” фаза според анализатор

В момента крипто пазарите се намират в състояние на стагнация, като дигиталните активи преминават през период на консолидация в продължение на няколко седмици.

Това накара инвеститорите да се запитат дали бичият пазар ще набере отново скорост.

Усилията за поддържане на ралито през последните седмици постоянно се посрещат с натиск от продажби, пример за което е последният спад в петък, когато Биткойн (BTC) отбеляза понижение от близо 5% от $63,000 до малко над $60,000. Този спад настъпи на фона на опасенията за инфлацията и забележки на политиците от Федералния резерв.

За отбелязване е, че блокчейн активността отчита намалено участие, като транзакциите в мрежата на Биткойн рязко спаднаха, а Етериум (ETH), втората по големина криптовалута, премина към инфлационна фаза.

Тази ситуация наподобява периода, преживян от април до септември 2023 г., през който Биткойн остана ограничен в рамките на $25,000 – $30,000 в продължение на шест месеца. В крайна сметка криптовалутите инициираха устойчиво рали, чиято кулминация бе достигането на исторически връх от BTC през март следващата година.

Чарлз Едуардс, основател на Capriole Investment, оприличи сегашната фаза на Биткойн на сценарий, който „да ви отегчи до смърт“. Той предположи, че тази фаза на консолидация може да продължи от един до шест месеца, характеризирайки се с търговия в диапазона и намалена волатилност, докато пазарните участници не загубят търпение. Едуардс смята, че настроенията ще достигнат своя връх точно преди приключването на фазата на консолидация, проправяйки пътя за значително рали.

Компанията за анализи Santiment наблюдава слаб интерес към покупки по време на спада сред трейдърите, което сочи потенциално дъно за неотдавнашната корекция на Биткойн. Същевременно анализаторите на Bitfinex очакват продължаваща несигурност и ниска волатилност в краткосрочен план, която може би ще продължи до началото на лятото, докато през юни започне количественото затягане (QT) на Федералния резерв.

Планът на Фед да намали темпа на съкращаване на баланса си през следващия месец се очаква да повлияе положително на доларовата ликвидност, което може да се отрази благоприятно на рискови активи като криптовалутите, чувствителни към глобалните условия на ликвидност. Въпреки това отстъплението на долара от шестмесечния връх през миналата седмица, съвпадащо с отскока на Биткойн от около $56,000, предполага промяна в тенденцията. По-слабият долар би могъл да осигури подкрепа за следващата фаза на крипто ралито, като потенциално създава предпоставки за бичи трето и четвърто тримесечие за BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.