НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

В новия разговор за приходите на MicroStrategy за четвъртото тримесечие Биткойн бикът прогнозира по-рационален подход към проектите и предприятията в криптопространството след многото провали през миналата година, включително срива на FTX.

Според него много от проектите за токени, които се разпаднаха по време на предизвикателните микроикономически условия през 2022 г., са били обречени от самото начало поради слаби случаи на употреба.

Той също така подчерта, че силата на Биткойн като децентрализирана дигитална стока е била подчертана от провалите на други проекти, които не са имали същите качества.

Ако погледнете микроикономическата ситуация през последните 12 месеца, повечето от криптопредприятията, криптоактивите и случаите на използване на крипто се стопиха през този период от време. Разбира се, знаем историите за фалитите на BlockFi и Celsius и FTX, както и на Genesis и Voyager и Alameda. Знаем и за сривовете на всички крипто токени, токена LUNA, токена FTT и т.н.

Според нас всички те имаха много слаби случаи на употреба и много крехки структури. И беше въпрос на време те да се сринат.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB


Сейлър каза, че сривовете на тези проекти и предприятия създават краткосрочни проблеми за най-голямата криптовалута, но в дългосрочен план това е плюс за пазара, тъй като даде ценни уроци за някои рискове в индустрията, породени от централизацията.

Сривът им създаде краткосрочни негативни насрещни ветрове за Биткойн, тъй като Биткойн е кръстосано обезпечен с всички тези други криптовалути. Но в дългосрочен план рационализирането на криптопазара ще бъде от полза за Биткойн.

То обучи цяло едно поколение инвеститори на предимствата на Биткойн като децентрализирана дигитална стока и на ползите от липсата на риск от контрагента.

MicroStrategy и Lightning Network

През 2023 г. MicroStrategy ще пусне софтуерни приложения и решения, работещи с Lightning Network на Биткойн.

Изпълнителният председател на MicroStrategy Майкъл Сейлър говори за плановете на компанията си в Twitter Spaces, обяснявайки някои от предложенията, които в момента са в процес на работа в софтуерната фирма.

Сейлър спомена, че като част от прехода му от главен изпълнителен директор към изпълнителен председател, Биткойн звеното на компанията е успяло да се фокусира по-дълбоко върху начините, по които може не само да купува и държи BTC, но и да допринася за екосистемата. Тъй като се стреми да се разклони от обикновените софтуерни приложения и да навлезе в Биткойн, MicroStrategy може да използва съществуващите си познания, за да предостави на предприятията инструментариум за екосистемата на Биткойн и Lightning.

“Искаме да направим така, че всяко предприятие да може да направи Lighting инфраструктура за един следобед” и да включи хиляди служители или клиенти, обясни Сейлър.

Искаме да я включим в технологията на предприятието и да я превърнем в маркетингова стратегия за всеки напредничаво мислещ главен организатор на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене