НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Таксите в мрежата спаднаха драастично – на какво се дължи това?

17.03.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Таксите в мрежата спаднаха драастично – на какво се дължи това?

Биткойн (BTC) продължава да намалява изтичането си от борсите на фона на нарастващата популярност на спот борсово търгуваните фондове (ETF) в САЩ.

Въпреки това ентусиазмът около BRC-20 стандарта е намалял към средата на март 2024 г. Таксите за Биткойн (BTC) транзакции са претърпели забележителен спад от 33%, както е посочено в последния седмичен бюлетин на IntoTheBlock.

Спадът на таксите за BTC транзакции може да се дължи на намалената активност на BRC-20 токените или Ordinals. За разлика от NFT върху програмируеми мрежи, Ordinals се оказаха крайно неефективни от гледна точка на разходите, което доведе до рязък ръст на таксите за BTC през третото тримесечие на 2023 г.

Междувременно, тъй като спот ETF-ите в САЩ продължават да чупят рекорди, от централизираните борси (CEX) бяха изтеглени BTC на стойност приблизително $700 милиона, натрупвайки ликвидност от институционални инвеститори на стойност над $12 милиарда към 16 март 2024 г.

За разлика от това, при Етериум (ETH), втория по големина блокчейн, се наблюдава годишен максимум на таксите за втора поредна седмица, като потреблението на газ се дължи основно на борсата Uniswap (UNI). Въпреки това изтичането на ETH от борсите, което е значителен показател за бичи настроения, изостава от това на мрежата на Биткойн (BTC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.