НАЧАЛО Биткойн

Биткойн таксите се връщат към нормалното: Хайпа за BRC-20 токените отшумява

май 15, 2023 18:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн таксите се връщат към нормалното: Хайпа за BRC-20 токените отшумява

След неотдавнашното внимание към BRC-20 токените, използващи NFT на Биткойн, известни като Ordinals, за съхраняване на нови токени в мрежата на Биткойн (BTC), таксите за транзакции достигнаха най-високото си ниво от май 2021 г. насам.

Изглежда обаче, че сега таксите се връщат към предишните си нива.

Според туит и графика, споделени от потребител на Twitter с псевдоним “Bitcoin Archive” на 15 май, средните такси за обработка и потвърждаване на транзакции с Биткойн са намалели значително.

Те са спаднали от над $30 за транзакция на 8 май до едва $3.76 за транзакция.

Графиката, получена от платформата за анализи Ycharts, показва, че текущите такси за обработка на Биткойн са намалели с 87.84% спрямо пика на 8 май.

В момента те са по-ниски от таксите на 2 май, които бяха $7.15 на транзакция, въпреки че все още са по-високи от таксата от $2.95 на 1 май.

Въпреки увеличението на мрежовите такси през това време Биткойн отбеляза забележително увеличение на дневните транзакции, достигайки нов исторически максимум (ATH) и надминавайки рекорда, поставен преди повече от пет години, както беше съобщено на 3 май.

Енрико Руболи, главен изпълнителен директор на страничната верига Mintlayer, изрази скептицизма си към BRC-20 токените.

В статия, написана на 9 май, той ги нарече “shitcoins” и ги разкритикува за липсата на стойност въпреки атрактивното им представяне.

Що се отнася до анализа на цената на Биткойн, в момента валутата се търгува на ниво от $27,374, което показва увеличение от 2.16% за деня. Биткойн се опитва да се възстанови от загубата от 2.09% през предходната седмица и натрупания спад от 10.05% през последния месец.

Криптоаналитикът “El_crypto_prof“, известен още като Moustache, отбеляза модел на по-високи върхове и по-високи дъна в ценовото действие на Биткойн.

Този модел често води до параболично рали, което предполага, че Биткойн може да достигне нов ATH преди 2025 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.