НАЧАЛО Биткойн

Биткойн срещу инфлацията през 2024 година – мнение на крипто експерт

26.02.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн срещу инфлацията през 2024 година – мнение на крипто експерт

Биткойн (BTC) все повече се разглежда като привлекателна опция за диверсификация на портфейли на фона на продължаващата инфлация в Съединените щати, според прозрения на пазарни анализатори.

Джаг Кунер, ръководител на отдела за деривати в Bitfinex, предполага, че наред със златото и среброто, Биткойн потенциално може да затвърди позицията си на защитен актив на фона на очакваните макроикономически предизвикателства през 2024 г.

Кунер отбеляза в имейл до крипто медията The Block, че „постоянните нива на инфлация, надхвърлящи комфортните зони на централните банки в световен мащаб, се очаква да удължат по-високите лихвени проценти.“

Освен това той обясни, че подобни обстоятелства могат да смекчат текущите пазарни очаквания за ранно облекчаване на паричната политика в развитите икономики, потенциално разочароващи инвеститорите.

В кореспонденцията Кунер очерта потенциалните възпиращи фактори за растежа на пазара през следващата година. „Перспективите за пазарите на акции през 2024 г. изглеждат по-плашещи“, отбеляза той.

Фактори като скромен ръст на приходите и различни геополитически несигурности са готови да окажат низходящ натиск върху пазарите на акции, добави той.

Прогнозата на Кунер за 2024 г. предполага година на скромен растеж, като прогнозира ръст на печалбите за S&P 500 в диапазона от 2% до 3% и поставя цел от 4,200 за индекса с низходяща тенденция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.