НАЧАЛО Биткойн

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

В неотдавнашен видеоклип в своя канал в YouTube Коуен се обърна към обширната си аудитория от близо 800,000 абонати.

Той акцентира върху графиката на доминиращата роля на Биткойн (BTC.D), която проследява дела на общата капитализация на крипто пазара, приписван на BTC, показващ силна възходяща тенденция.

Въпреки това Коуен отбелязва контрастен модел на графиката на Етериум спрямо Биткойн (ETH/BTC). Той наблюдава поредица от по-ниски върхове, което предполага низходяща тенденция за това конкретно сравнение.

Коуен споменава, че винаги, когато се появи по-нисък връх, често има прилив на вълнение, в което се твърди, че “обръщането” (събитие, в което Етериум надминава Биткойн по пазарна доминация) е неизбежно.

Въпреки това Коуен посочва, че историята е показала, че тези твърдения са неверни, като всеки случай просто представлява още един по-нисък връх.

Освен това Коуен предполага, че една от причините, поради които двойката ETH/BTC не се понижава толкова бързо, колкото по време на мечия пазар през 2018-2019 г., е повишената ликвидност в системата.

Той изказва предположението, че обширната ликвидност, която присъства днес, в сравнение с миналото, води до по-продължителен процес на изтегляне на ликвидност от пазара от страна на Федералния резерв, въпреки че това изтегляне наистина е в ход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.