НАЧАЛО Биткойн

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

В началото на деня флагманската криптовалута се търгуваше над $27,000. Малко след това цената започна стремглаво да търси нови дъна, което ни води до настоящата стойност на BTC от $25,785.

Това представлява спад от близо 6% през последните 24 часа и 7.3% на седмичната графика. Обемът на търговия за последното денонощие достигна $21 милиарда, а пазарната капитализация спадна до $497 милиарда.

Към момента на писане на статията ликвидациите на крипто пазара достигнаха $323.3 милиона според данни на Coinglass като над 90% са били лонг позиции.

Етериум също бележи значителен спад на стойността от над 5% за последните 24 часа, търгувайки се на цена от близо $1,800 при обем на търговия от $9.2 милиарда.

Техническия анализ на Биткойн от TradingView изглежда изключително мечи, тъй като всички индикатори са на червено. Обобщението и пълзящите средни сочат към “силна продажба” със съответно 15 и 12 сигнала, докато осцилаторите показват “продажба” с 3.

Въпреки мечите настроения, наскоро основателя на p2p платформата BitMEX, Артър Хейс, сподели как тегленията от американски банки продължава да нарастват и тепърва ситуацията ще се влошава. Според него това може да пренасочи част от средствата към по-рискови активи като Биткойн и други криптовалути.

Същевременно той посочи корелацията между прнитирането на пари от Федералния резерв на САЩ и повишения в цените на Биткойн. Хейс твърди, че именно очакваното принтиране на щатски долари ще даде тласък на цената на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.