НАЧАЛО Биткойн

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

Хейс смята, че продължаващият отлив от американската банкова система ще се задълбочи. Статистическите данни от системата за икономически данни на Федералния резерв (FRED) разкриват, че между 10 и 17 май вложителите са изтеглили от сметките си в американски банки значителна сума от $30 милиарда, отбелязвайки увеличение с над $4 милиарда спрямо предходната седмица.

Сравнявайки сегашния общ размер на депозитите от $17.15 трилиона с $18.03 трилиона, регистрирани преди една година, е очевидно, че е настъпила значителна промяна.

Хейс предполага, че примамливостта на високите лихвени проценти, предлагани от фондовете на паричния пазар, инвестиращи в американски държавни ценни книжа, вероятно ще доведе до нова вълна от тегления от страна на инвеститори и предприятия, търсещи по-изгодна доходност. Той подчерта, че от миналата година насам от банковата система на САЩ вече са изтеглени над $1 трилион, което поставя важния въпрос дали тази тенденция ще се запази.

Изглежда, че физическите лица и предприятията са склонни да прехвърлят средствата си от банкови сметки с 0% лихва към фондове на паричния пазар с възвръщаемост до 5% или 6%. Лесното и удобно използване на смартфон банкиране допълнително допринася за тази склонност.

Хейс направи прогнози за бъдещето на Биткойн, твърдейки, че очаква той да остане стабилен, без да се връща към границата от $20,000. Той вярва, че ще се развие силна база за подкрепа, тъй като парите постепенно се вливат в глобалните рискови активи.

Той отбеляза, че обемите на търговия и волатилността често намаляват през летните месеци в северното полукълбо, което води до временно намаляване на активността в крипто търговията. Въпреки това той планира да се възползва от този период на относително спокойствие, за да увеличи постепенно алокацията си в Биткойн, след като общата сметка на американската хазна бъде попълнена.

Освен това Хейс прогнозира, че тъй като все повече експерти обсъждат последиците от огромните количества пари, които се печатат от Федералния резерв и Министерството на финансите на САЩ, общото разбиране за въздействието на печатницата за пари ще се възроди.

Той предполага, че това знание ще доведе до значителен растеж на Биткойн, тъй като връзката между печатането на пари и криптовалутата ще стане по-широко призната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.