НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Служи ли още като хедж срещу инфлацията?

октомври 5, 2022 14:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Служи ли още като хедж срещу инфлацията?

Според проучванията през последните месеци Биткойн и крипто активите като цяло са станали по-корелирани с технологичните акции.

Изглежда, че Биткойн (BTC) е изгубил свойството си да действа като запас от стойност. За това свидетелства представянето му през третото тримесечие. Изследователят от Messari, Кунал Гоел, публикува графика, разкриваща степента, в която пазарите на Биткойн и технологичните акции се движат в тандем.

В доклад за представянето на водещата криптовалута за третото тримесечие Гоел заяви:

Биткойн до голяма степен загуби своите свойства за хеджиране на инфлацията и съхраняване на стойността на пазара, след като спадна със 72% от най-високия си връх (ATH).

Тандем на крипто и технологичния пазар

За 9 месеца от началото на годината, Nasdaq 100 е загубил 33.5% от 16,500 пункта на 1 януари до под 11,000 към края на септември, според TradingView.

Nasdaq

Разбира се, загубите на Биткойн са по-тежки, тъй като той е много по-волатилен актив, но върховете и спадовете в двете графики са почти еднакви.

От 1 януари насам Биткойн е поевтинял с 57% от малко над $46,000 до настоящите нива от около $20,000. Гоел отбеляза, че от достигането на историческия си връх от $69,000 през ноември 2021 г. Биткойн е спаднал със 72% в условия, в които инвеститорите избягват рискови активи.

BTC/USD

Кунал Гоел каза, че ценовото действие напомня на технологична акция, тъй като демонстрира относително висока волатилност (бета). След това добави, че цените са продължили да страдат по време на консервативния режим на Федералния резерв.

Биткойн понесе голям удар тази година, изострен от институционалните разпродажби и капитулацията на големите платформи за крипто заеми, което допълнително допринесе за неговата волатилност. Пониженията от над 70% не са нищо ново за актива, тъй като те са се случвали в предишните три пазарни цикъла.


СВЪРЗАНО: Висока корелация между Биткойн (BTC) и технологичните акции


Движението на Биткойн и златото през годината

Златото също загуби свойствата си да съхранява стойност, тъй като цената на благородния метал се понижи с повече от 18% от около $2,000 през първото тримесечие на 2022 г. до около $1,630 в края на третото тримесечие.

Въпреки паарните трусовев, Биткойн успя да пробие над ключовото ниво на съпротива от $20,000 – като към момента на публикуване актива се търгува малко над това ниво.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене