НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Служи ли още като хедж срещу инфлацията?

октомври 5, 2022 14:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Служи ли още като хедж срещу инфлацията?

Според проучванията през последните месеци Биткойн и крипто активите като цяло са станали по-корелирани с технологичните акции.

Изглежда, че Биткойн (BTC) е изгубил свойството си да действа като запас от стойност. За това свидетелства представянето му през третото тримесечие. Изследователят от Messari, Кунал Гоел, публикува графика, разкриваща степента, в която пазарите на Биткойн и технологичните акции се движат в тандем.

В доклад за представянето на водещата криптовалута за третото тримесечие Гоел заяви:

Биткойн до голяма степен загуби своите свойства за хеджиране на инфлацията и съхраняване на стойността на пазара, след като спадна със 72% от най-високия си връх (ATH).

Тандем на крипто и технологичния пазар

За 9 месеца от началото на годината, Nasdaq 100 е загубил 33.5% от 16,500 пункта на 1 януари до под 11,000 към края на септември, според TradingView.

Nasdaq

Разбира се, загубите на Биткойн са по-тежки, тъй като той е много по-волатилен актив, но върховете и спадовете в двете графики са почти еднакви.

От 1 януари насам Биткойн е поевтинял с 57% от малко над $46,000 до настоящите нива от около $20,000. Гоел отбеляза, че от достигането на историческия си връх от $69,000 през ноември 2021 г. Биткойн е спаднал със 72% в условия, в които инвеститорите избягват рискови активи.

BTC/USD

Кунал Гоел каза, че ценовото действие напомня на технологична акция, тъй като демонстрира относително висока волатилност (бета). След това добави, че цените са продължили да страдат по време на консервативния режим на Федералния резерв.

Биткойн понесе голям удар тази година, изострен от институционалните разпродажби и капитулацията на големите платформи за крипто заеми, което допълнително допринесе за неговата волатилност. Пониженията от над 70% не са нищо ново за актива, тъй като те са се случвали в предишните три пазарни цикъла.


СВЪРЗАНО: Висока корелация между Биткойн (BTC) и технологичните акции


Движението на Биткойн и златото през годината

Златото също загуби свойствата си да съхранява стойност, тъй като цената на благородния метал се понижи с повече от 18% от около $2,000 през първото тримесечие на 2022 г. до около $1,630 в края на третото тримесечие.

Въпреки паарните трусовев, Биткойн успя да пробие над ключовото ниво на съпротива от $20,000 – като към момента на публикуване актива се търгува малко над това ниво.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.