НАЧАЛО Биткойн

Висока корелация между Биткойн (BTC) и технологичните акции

06.02.2022 20:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Висока корелация между Биткойн (BTC) и технологичните акции

Цената на Биткойн (BTC) все повече корелира с тази на технологичните акции на фона на широко разпространената несигурност на крипто пазарите, според аналитичната фирма IntoTheBlock.

В нова статия агенцията за пазарни проучвания пише, че съответствието на Биткойн с Nasdaq 100 е достигнало ниво, което не е виждано от близо две години, и че очакването за задаващи се регулации кара инвеститорите да бъдат скептични.

Корелацията на Биткойн спрямо Nasdaq 100 достигна най-високото си ниво от април 2020 г. насам.

Сега, когато изкуствено високите парични условия са към своя край, несигурността нараства и интересът към покупката намалява в очакване на повишаване на лихвите и количествено затягане.

От платформата за пазарни прозрения също твърдят, че въз основа на техния показател In/Out of Money, те могат да намерят ключовите нива на подкрепа и съпротива на BTC.

Въз основа на това виждаме ниво на съпротива около $38,000, където 1.27 милиона адреса преди това са закупили 835,000 BTC. Ако Биткойн пробие това ниво, вероятно ще се насочи към $42,000.

От друга страна може да се очаква известна подкрепа при $35,000, където 291,000 BTC бяха придобити от 714,000 адреса. Ако това ниво не успее да се задържи, Биткойн вероятно ще се насочи към последните си дъна.

Импулсът все още е низходящ, като два пъти повече Биткойн токени близо до текущата цена се държат от адреси, губещи пари от позициите си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Над 62,000 ‘мечки’ бяха ликвидирани след 10% скок на Биткойн

IntoTheBlock добавя, че инвеститорите могат да очакват потенциален предстоящ шок в предлагането на BTC поради скоростта, с която търговците в момента преместват флагманската криптовалута от борсовите платформи към портфейли за студено съхранение или протоколи, генериращи доходност.

Сравнявайки спадовете през май-юли миналата година и текущата [ситуация], нетните потоци на борсите обрисуват [тази] картина:

Между май и юни 2021 г. имаше значителни потоци на Биткойн в борси (нетно около 130,000 BTC), съвпадащи с разпродажбите, случили се през този период.

Този път нетните изходящи потоци от 80,000 BTC предполагат, че по-малко BTC са налични за закупуване на борси, тъй като потребителите са склонни да преместват тези активи в студено съхранение или стратегии за генериране на печалба.

В крайна сметка това предполага силна пазарна активност от страна на притежателите, което води до потенциален шок в предлагането, тъй като Биткойн преминава от държане от краткосрочни спекуланти към дългосрочни инвеститори.

Биткойн се търгува около $41,600 към момента на писане, което е над 10% увеличение от седемдневното дъно от $36,920.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.