НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Ще успеят ли миньорите да изплуват на повърхността?

декември 23, 2022 19:57 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Ще успеят ли миньорите да изплуват на повърхността?

Водещата компания за добив на Биткойн Bitmain успя да разпродаде новите си сървъри за добив за 27 секунди.

Въпреки настоящия FUD около добива на Биткойн и огромния натиск за продажба, пред който са изправени миньорите, се оказа, че има хора, които все още имат надежда за бъдещето на добива.

Натиск за продажби върху миньорите

Всяка платформа (риг) за добив струваше на клиентите $2,092. Според уебсайта на Bitmain само пет единици са били на разположение на клиент.

Въпреки че платформите за добив се разпродадоха изключително бързо, несигурността около приходите, генерирани от добива, все още продължава да съществува. От наблюдението на данните, предоставени от Glassnode, се вижда, че таксите, които се генерират от миньорите на Биткойн, са намалели съществено през последните няколко седмици.

Дори по отношение на приходите, генерирани от миньорите на Биткойн, се оказа, че размерът на приходите, събрани от миньорите в даден ден, се колебае масово през последните няколко месеца.

Тези фактори, съчетани с нарастващите разходи за енергия и понижаващите се цени на BTC, биха могли да увеличат още повече натиска за продажби върху миньорите.

Един от начините, по които миньорите биха могли да генерират стабилни приходи и печалби, би бил, ако цената на BTC се повиши.

Въпреки че скокът на цените на BTC по време на този мечи пазар изглежда като недостижима цел, възраждането на интереса на инвеститорите на дребно към флагманската криптовалута може да помогне за осъществяването на тази мечта.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн – ще изненада ли Коледа крипто инвеститорите?


Според данни, предоставени от Glassnode, броят на адресите, притежаващи повече от 0.1 монети, е нараснал значително през последните няколко месеца. Към момента на писане на статията броят на адресите, притежаващи повече от една монета, е достигнал исторически максимум от 4.1 милиона адреса.

Нагласи сред спекулантите

Но не само инвеститорите на дребно бяха оптимистично настроени за бъдещето на Биткойн, големите търговци на Binance също проявиха интерес към краля на криптовалутите.

От данните на Coinglass се забелязва, че след 15 декември броят на трейдърите, които са имали дълги позиции в BTC, се е увеличил значително. Към момента на писане на статията 61.97% от сметките на трейдърите държат дълги позиции за BTC, докато останалите 38.03% от трейдърите са шортнали Биткойн.

Една от причините за залагането срещу цената на Биткойн може да бъде намаляването на активността.

Един от показателите за намаляваща активност би била честотата на Биткойн (общата стойност на транзакциите разделена на пазарната стойност), която намаля драстично през последните няколко дни. Това показва, че честотата, с която BTC се обменят между адресите, е намаляла.

В допълнение към това обемът на Биткойн също намаля. През последния месец обемът спадна от $37.18 милиарда до $14.1 милиарда.

Въпреки продължаващата крипто зима, претеглените настроения (weighted sentiment) към Биткойн останаха положителни. Към момента на писане на статията претеглените настроения за BTC бяха 0.131.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене