НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще направи голяма крачка през 2023 г. – според Бенджамин Коуен

март 24, 2023 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще направи голяма крачка през 2023 г. – според Бенджамин Коуен

Бенджамин Коуен, популярен крипто аналитик, наскоро сподели мислите си за бъдещите движения на цената на Биткойн в нова стратегическа сесия със съорганизатора на Altcoin Daily, Остин Арнолд.

Коуен прогнозира, че по-късно тази година BTC ще претърпи значителен спад в цената, което ще доведе до панически продажби сред инвеститорите.

Движение на цената на Биткойн и пазарни тенденции

Според него ралито на цената на Биткойн през последните месеци до голяма степен се дължи на ликвидността на алткойн пазара, която се влива в BTC. Той вярва, че този поток от ликвидност тласка цената на актива нагоре, но стойността на Биткойн ще спадне, когато пресъхне. Крипто аналитикът обясни, че е от съществено значение да се види какво ще се случи, когато ликвидността на алткойн пазара вече не може да подкрепя главната криптовалута.

Коуен отбеляза, че настоящата ситуация е подобна на случилото се през 2015 г. и 2019 г. и прогнозира, че Биткойн ще се върне надолу по-късно тази година, което ще изплаши много хора. Въпреки това той смята, че това е нормално и ще доведе до капитулация на инвеститорите точно преди следващото халвинг събитие.

Бъдещият бичи подем на Биткойн

Коуен предполага, че бъдещият бичи ръст на Биткойн ще настъпи през 2024 г., след промяна в паричната политика на Федералния резерв. Той прогнозира, че дотогава Фед ще спре да повишава лихвените проценти и ще започне количествени облекчения, вкарвайки ликвидност на пазарите, например чрез изкупуване на облигации.

Коуен заяви, че Биткойн всъщност никога не е преживявал толкова високи лихвени проценти, но също така знае, че Фед няма да може да продължи да ги повишава вечно. След като централната банка се върне към количествените облекчения и по-ниските лихвени проценти, което според Коуен ще се случи най-късно до 2024 г., той смята, че именно това е бичият сценарий за Биткойн.

Бичият сценарий за Биткойн на Коуен

Коуен смята, че настоящата банкова система е друг бичи сценарии за Биткойн. Той вярва, че последното рали се дължи отчасти на страха от инфлация, тъй като хората започват да губят доверие в банковата система. Неотдавнашните събития, свързани с банките и неправилното им боравене със средствата на клиентите, само подхраниха този страх.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: До Куон е арестуван от властите на Черна гора


Крипто аналитикът вярва, че децентрализираният характер на Биткойн и липсата на доверие в него са решението на настоящите проблеми в банковата система. Той също така смята, че фиксираното предлагане на BTC е важна характеристика, която го отличава от традиционните валути, които могат да бъдат печатани по желание на правителствата и централните банки.

Прогнозите на анализатора може и да не са точни, но дават представа за това как Биткойн може да се представи в бъдеще. Анализът му показва, че движението на цената на BTC се влияе силно от пазарните тенденции, които могат да се променят бързо в зависимост от различни фактори.

Важно е да се помни, че крипто пазарите са силно волатилни. Инвеститорите винаги трябва да извършват надлежна проверка и да проявяват предпазливост при вземането на инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.