НАЧАЛО Биткойн

Биткойн “ще изяде” златото според милиардера Майкъл Сейлър

12.03.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн “ще изяде” златото според милиардера Майкъл Сейлър

По време на участието си в CNBC след неотдавнашното придобиване на допълнителни 12,000 BTC от неговата компания изпълнителният председател на MicroStrategy Майкъл Сейлър изрази оптимистичната си перспектива за бъдещето на криптовалутата в сравнение с традиционните активи като златото.

Сейлър сподели, че Биткойн има потенциала да надмине златото като средство за съхранение на стойност, като заяви: “По същество Биткойн е цифрово злато, което е на път да надмине традиционния си аналог. Той притежава всички желани качества на златото без нито един от неговите недостатъци.”

Подчертавайки предимствата на цифровия характер на Биткойн, Сейлър илюстрира как той позволява бързи и безпроблемни транзакции в световен мащаб, за разлика от физическото злато, което е тромаво за транспортиране на дълги разстояния.

Той очаква Биткойн да пренасочи инвестиционните потоци от конвенционални активи като SPDR S&P 500 ETF (SPY), предвиждайки тенденция, при която Биткойн ще намери своето място в различни инвестиционни инструменти, подобно на плановете на BlackRock да интегрира спот BTC ETF в своя Global Allocation Fund.

С поглед към бъдещето Сейлър обърна внимание на предстоящото халвинг събитие, планирано за април, което ще намали наполовина темпа на емитиране на нови монети, като по този начин ще намали дневното предлагане. Той смята, че този недостиг ще повиши цената на Биткойн, за да отговори на нарастващото търсене от страна на инвеститорите.

Наскоро Биткойн се издигна до осмия по големина актив в света по пазарна капитализация, надминавайки среброто с пазарна капитализация, от над $1.4 трилиона. Въпреки това постижение, Сейлър признава, че Биткойн все още има да доста път да извърви, за да достигне пазарната стойност на златото, която в момента възлиза на приблизително $14.7 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ако бяхте инвестирали $1 в Биткойн или злато през 2009 година колко щяхте да спечелите?

В инвестиционните хроники 2009 г. се откроява като ключов момент, белязан от зараждането на Биткойн (BTC) и началото на “крипто пътешествието”.

13.04.2024 7:00 2 мин. четене

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.