НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще достигне $100,000 следващата година, според основателя на Nexo

април 15, 2022 7:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще достигне $100,000 следващата година, според основателя на Nexo

Антони Тренчев, основателят на една от водещите в света институции за управление на дигитални активи Nexo смята, че флагманската криптовалута Биткойн (BTC) може да достигне $100,000 през следващата година.

Всъщност Тренчев каза, че Биткойн може да надхвърли $100,000 „в рамките на 12 месеца“ в интервю за CNBC, въпреки че изрази загриженост за краткосрочните перспективи на Биткойн.

Въпреки това той не изключи, че Биткойн може да започне да се движи в съответствие с традиционните финансови пазари, тъй като Федералният резерв започва да разкрива огромната си програма за парични стимули.

Но според него „срив“ на фондовия пазар почти сигурно ще доведе до това, че Федералният резерв ще се върне „за нула време към облекчителните мерки“. Това от своя страна би дало по-голям тласък на криптовалутите.

Според прогнозата на Тренчев цената на Биткойн ще трябва да се удвои тази година. В момента Биткойн се търгува на малко над $40,700.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Ето защо Compound (COMP) скочи с над 30% за два дни

Както стоят нещата към момента на публикуването, BTC има обща пазарна капитализация от $780 милиарда с общо пазарна доминация от 41%.

Минали Биткойн прогнози

През януари 2020 г. Тренчев прогнозира, че цената на Биткойн ще достигне $50,000 до края на годината. „Всички ми се смяха“, спомня си той.

Прогнозата на основателя на Nexo за 2020 г. не се сбъдна. Биткойн успя да достигне връх от малко повече от $29,000 през тази година. Независимо от това, криптовалутата най-накрая премина този праг от $50,000 през февруари 2021 г.

Евтините пари са тук, за да останат

Струва си да се спомене, че още през февруари Тренчев за първи път спомена, че евтините пари са тук, за да останат, обсъждайки планираните увеличения на лихвите на Федералния резерв (ФЕД).

„Моето мнение е, че евтините пари са тук, за да останат и това е много добре за активи като криптовалутите“, разкри основателят на Nexo.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Nexo пуска първата в света подкрепена с криптовалути кредитна карта

Нещо повече, това не е първата инстанция, в която Тренчев прогнозира, че Биткойн ще достигне $100,000 – по-рано тази година той каза, че е с „бичи настроения“ по отношение на актива и го нарече „злато 2.0“.

Виждаме, че има институционалното приемане – че компаниите изграждат своите хазни, запълвайки ги с Биткойн.

Поддръжниците на крипто твърдят, че пазарът е узрял и че има адекватна ликвидност, като големи организации от Уолстрийт се стичат към дигитални активи.

Най-вече Goldman Sachs обяви, че е готов да започне да предлага първите си инвестиционни средства за Биткойн и други криптовалути на своите клиенти през второто тримесечие на 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене