НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се срина под $57,000 – целият крипто пазар спада

01.05.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се срина под $57,000 – целият крипто пазар спада

В сряда Биткойн отбеляза трети пореден ден на спад, което е най-значителната му месечна загуба от края на 2022г. насам. Въпреки този спад флагманскта криптовалута успя да се върне на нивото от $57,200.

Отдръпване идва на фона на по-широката тенденция за оттегляне на инвеститорите от сектора на криптовалутите преди предстоящото решение на Федералния резерв за лихвените проценти.

През април стойността на Биткойн, най-търгуваната криптовалута в света, се срина с близо 16%, тъй като инвеститорите прибраха печалбите си от възходящото рали, което бе изстреляло цените до стойности, надхвърлящи $70,000.

По последни данни Биткойн се понижи с 8% до $57,325, достигайки най-ниската си стойност от края на февруари насам. Етериум отбеляза по-скромни загуби, като спадна с 5.9% до $2,880, отбелязвайки най-слабото си представяне от февруари насам.

След като Биткойн вече се търгува с 22% под мартенския си връх от малко над $73,700, токенът технически навлиза в територията на мечи пазар. Въпреки това водещата криптовалута запазва годишната си печалба от 35%, удвоявайки стойността си от този период през миналата година. Притокът на милиарди долари в новосъздадени борсово търгувани фондове (ETF) от януари насам има значителен принос за този ръст.

Според Матео Греко, анализатор във Fineqia, неотдавнашният низходящ тренд може да се отдаде на прибирането на печалби от страна на инвеститорите, които навлязоха на пазара по време на спадовете през 2022 г. и 2023 г., както и на ETF инвеститорите, които от началото на 2024 г. са свидетели на завидно покачване на активите си.

В макроикономически план, въпреки че не се очаква Федералният резерв да промени лихвените проценти, сред инвеститорите се засилва мнението, че централната банка може да се въздържи от намаляване на лихвите през годината. Това се отразява на активите, чувствителни към лихвените проценти, като криптовалутите, акциите и облигациите на развиващите се стокови пазари.

Данните на LSEG сочат изходящи потоци в размер до $496 милиона през тази седмица, главно поради забавяне на потоците в iShares BTC Trust на BlackRock, най-големия ETF по отношение на притежаваните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.