НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се държи около $71,000 – какво да очакваме

06.06.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се държи около $71,000 – какво да очакваме

Продължаващите печалби на Биткойн са на път да наберат скорост поради безпрецедентното нарастване на глобалната ликвидност.

На 5 юни Филип Суифт, създател на платформата за ончайн данни LookIntoBitcoin, публикува нов анализ, в който разкри, че световната ликвидност наближава границата от $100 трилиона.

В доклада се посочва, че тенденциите в глобалната ликвидност, които оказват силно влияние върху крипто пазарите, в момента създават оптимални условия за съществено покачване на цените на Биткойн през 2024 г.

Платформата на Суифт следи глобалното парично предлагане М2 и го съпоставя с движението на BTC. Текущото М2 предлагане, измерено в щатски долари, е достигнало $94 трилиона – исторически връх и с $3 трилиона над нивото, когато Биткойн достигна връх от $69,000 в края на 2021 г.

Откакто достигна местно дъно от $85 трилиона в края на 2022 г., което съвпадна с дъното на крипто-мечия пазар, М2 предлагането се възстанови с 10%.

Суифт коментира в Х (Twitter), отбелязвайки:

Най-важната графика за този бичи поход току-що направи нов исторически връх.

Тези данни съвпадат с други неотдавнашни констатации, базирани на ликвидността, които също отправиха оптимистични прогнози за бъдещето на Биткойн.

Тъй като финансовите условия стават все по-благоприятни, допълнителен анализ сочи нарастващ интерес от страна на институционалните инвеститори към криптовалутите и други рискови активи.

В последния си „Седмичен доклад“, платформата за анализ CryptoQuant направи паралел с поведението на инвеститорите през 2020 г.

В доклада се посочва, че в момента големите инвеститори инжектират около $1 милиард в BTC, което напомня на периода преди ралито през 2020 г. от $10,000 до $70,000. През 2020 г. Биткойн остана при нивото около $10,000 в продължение на шест месеца с висока активност на веригата, която по-късно се разкри като извънборсови сделки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

MicroStrategy набира средства, за да купи още Биткойн

Един от най-големите институционални притежатели на Биткойн MicroStrategy обяви днес, че възнамерява да предложи, в зависимост от пазарните условия и други фактори, конвертируеми първостепенни облигации с падеж 2032 г. на обща стойност $500 милиона в частно предлагане на лица, за които има основания да се смята, че са квалифицирани институционални купувачи.

13.06.2024 13:54 1 мин. четене

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.