НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Решението на ФЕД ще е критично за актива

февруари 1, 2023 16:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Решението на ФЕД ще е критично за актива

Kриптопространството с нетърпение очаква резултатите от срещата на FOMC и нейното въздействие върху пазарите - дали Биткойн биковете ще се активизират?

Цената на активът отново проби над $23,000 и демонстрира сила.

Биткойн бележи силни движения от началото на 2023 г. насам като е преодолял много съпротиви.

В момента всички следят за решението на Федералния резерв на САЩ за лихвените проценти след заседанието на FOMC, както и пресконференцията след това. То ще започне около 21:00 часа българско време.

След като заседанието на FOMC приключи, 30 минути по-късно Федералният резерв ще разкрие решението си по отношение на повишаването на лихвените проценти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен


Решението на Фед ще е решително за бъдещото ценово действие на Биткойн

Следователно днес се очаква криптопазарът да покаже висока волатилност. Решението на Федералния резерв за повишаване на лихвените проценти ще се основава на два фактора – минималното равнище на безработица и контролираната инфлация. Всичко зависи от тези две числа, които ще решат дали Фед ще продължи със същия подход.

Ястребова позиция се отнася до решение, което е насочено към контрол на инфлацията, а гълъбовата – до решение, което клони повече към икономически растеж, отколкото към контрол на инфлацията.

Все пак трябва да се отбележи, че досега Фед проявяваше ястребова позиция, като дори увеличи лихвените проценти между 4.25 % и 4.50%. Въпреки това днес се очаква лихвените проценти да се повишат с 25 б.т. Има 98.4% шанс за 0.25% повишение според FedWatch инструмента на CME.

Биткойн се движи над $23,000 – очаква се флагманската криптовалута да се сблъска със съпротива при $23,500 и да падне до малко над $22,000. Ако биковете не успеят да поемат контрол тук, BTC ще бъде допълнително изтеглен обратно до диапазона от $21,500 до $22,000. Въпреки това, всичко зависи от срещата на FOMC и решението на Федералния резерв.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене