НАЧАЛО Биткойн

Биткойн продължава по пътя си към $100,000 до края на годината – Standard Chartered

11.02.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава по пътя си към $100,000 до края на годината – Standard Chartered

След неубедителното представяне през януари Биткойн отбеляза забележително възраждане, като достигна най-високия си връх от началото на годината.

През изминалата седмица криптовалутата отбеляза впечатляващ скок от 11.7%, като повиши стойността си до приблизително над $48,000 преди да се отдръпне. Този неотдавнашен подем отново разпали оптимизма по отношение на възможността Биткойн да достигне заветната граница от $100,000 до края на годината, според прозренията, споделени от Джеф Кендрик, анализатор в Standard Chartered.

Кендрик, който отдавна има бичи настроения по отношение на Биткойн, представи прогноза, според която криптовалутата потенциално може да се издигне до $200,000 до края на 2025 г. Неговите прогнози отчасти се коренят в развитието на одобрените спот Биткойн ETF от Комисията по ценните книжа и фондовите борси по-рано тази година.

Първоначалните очаквания бяха големи след одобрението на тези ETF-и, като мнозина предвиждаха рязко нарастване на инвестициите, които ще се влеят в пазара на криптовалути, като по този начин ще се осигури възможност на традиционните финансови играчи да се включват в играта. Въпреки това, противно на тези очаквания, след въвеждането на спот Биткойн ETF отбеляза забележителен спад, като в края на януари стойността му се понижи до около 39 450 USD.

Колебливите резултати на Биткойн се дължат на няколко фактора, като значителен акцент се поставя върху големите изходящи потоци, които претърпя ETF Grayscale. Превръщането на GBTC в ETF, съчетано с конкуренцията на 10 други ETF, доведе до значителни изходящи потоци, като фондът GBTC претърпя загуба от $2.5 милиарда по време на най-лошо представящата се седмица, според доклад на JPMorgan.

Въпреки това напоследък се наблюдава забележимо забавяне на темповете на изходящите потоци, което може да е допринесло за неотдавнашното възраждане на Биткойн, както предполага Кендрик. В съобщение от петък той отбеляза:

“Смятам, че това до голяма степен може да се отдаде на променящата се динамика на потока в рамките на новите американски ETF-и”. По-нататък той уточни: “Изглежда, че натискът от продажби на GBTC е намалял (средно $59 милиона на ден през тази седмица), докато притокът в другите ETF остава силен (средно $244 милиона на ден през тази седмица).”

Тези събития съответстват на прогнозата на Кендрик за цените в края на годината, която зависи от евентуалното натрупване на между 437,000 и 1.32 милиона BTC в сопт ETF продуктите. При пълно спиране на изходящите потоци нетните входящи потоци, вариращи от $50 милиарда до $100 милиарда, потенциално биха могли да проправят пътя на Биткойн към постигане на целева цена от $200,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.