НАЧАЛО Биткойн

Биткойн се продава на Binance.US за $27,000 – каква е причината?

юли 10, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се продава на Binance.US за $27,000 – каква е причината?

Биткойн (BTC) и други дигитални активи, като Tether (USDT), в момента се търгуват с 8% отстъпка в Binance.US.

Тази ситуация произтича от проблеми с ликвидността на платформата след съдебно дело, заведено срещу нея от Комисията по ценни книжа и фондовс борси на САЩ (SEC).

Данните, получени от Binance.US, разкриват, че към момента на писане на статията BTC се търгува на цена $27,700, което е с около $2,500 по-малко в сравнение с други конкурентни платформи като Coinbase, Kraken, BitStamp и други.

По същия начин тази отстъпка е очевидна и при други дигитален активи като Етериум (ETH), USDT, Solana (SOL) и други, както сочат данните на Coingecko.

След като на 5 юни SEC подаде иск срещу Binance.US, пазарната дълбочина на платформата намаля с близо 80% поради излизането на маркетмейкърите от платформата.

В отговор на тези правни проблеми борсата спря да приема депозити в щатски долари, след като банковите ѝ партньори внезапно прекратиха каналите си за плащане. 

Вследствие на това Binance.US премина към платформа, която се занимава само с криптовалути. Според компанията за блокчейн анализи Kaiko този проблем значително е засегнал репутацията на Binance.US, което е довело до спад на пазарния дял с под 1%.

Оттогава насам борсата изпитва значителна волатилност при двойките си в щатски долари, като на 21 юни BTC се покачи до $138,000. Преди това през май Биткойн се търгуваше с 3% отстъпка.

Въпреки това активите, свързани със стабилни монети като USDT и USDC, се търгуват на редовни цени, както сочат данните на Coingecko.

В отговор на опасенията относно отклоняването на USDT от обвързаността му с щатския долар, главният технически директор на Tether Паоло Ардоино засегна този въпрос. 

Той подчерта, че отклонението е специфично за Binance.US, където общият спред от -8% изглежда засяга всички криптовалути в платформата.

Ардоино обясни тази ситуация с продължаващите правни предизвикателства, пред които е изправена Binance.US, като посочи, че в момента може да има по-малко маркетмейкъри, желаещи да правят арбитраж. 

Той заяви:

В момента Binance.US се сблъсква с правни предизвикателства, което вероятно означава, че няма много маркетмейкъри, желаещи да участват в арбитраж. На Binance.com USDT се търгува само с 1 базисен пункт над долара.

Освен това главният технически директор на Tether уточни: 

Tether отговаря за своя първичен пазар (http://tether.to). Ролята на арбитражистите и маркетмейкинг специалистите е да се справят с вторичните пазари, като например крипто борсите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.