НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще пробие $80,000 следващата година според голям мениджър на криптоактиви

15.12.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще пробие $80,000 следващата година според голям мениджър на криптоактиви

Bitwise, известен мениджър на криптоактиви в САЩ, наскоро публикува доклад, в който прогнозира обещаващи перспективи за сферата на криптовалутите през следващата година.

В доклада се посочва, че положителният импулс, на който бяха свидетели крипто активите през 2023 г., се очаква да се запази до 2024 г., като се предвижда повишаване на цените на Биткойн и по-широко приемане.

По-конкретно, документа прогнозира, че Биткойн ще надмине предишния си рекорден връх от $60,000, като потенциално може да достигне $80,000. В него се прогнозира и потенциалното одобрение на спот фондовете за търговия с Биткойн (ETF) в САЩ през 2024 г., което може бързо да привлече интереса на инвеститорите.

Подчертава се още предстоящото разширяване на крипто пазара, като се предполага, че стабилните монети могат да обработват транзакции, чийто обем надхвърля този на платежната система на Visa.

Според информацията се предвижда разширяване на приемането на криптовалути отвъд конвенционалните граници на индустрията през следващата година.

Например, от компанията предвиждат, че около 25% от финансовите консултанти ще включат крипто в управлението на активите на своите клиенти до края на годината. Освен това, се загатва за вероятността JPMorgan да използва блокчейн технологията за токенизиране на активи.

В доклада се набляга на два ключови фактора – регулирането и мащабирането – като решаващи за формирането на бъдещето на криптовалутите. В него се посочва, че при наличието на подходящи регулаторни рамки крипто индустрията би могла да се интегрира безпроблемно в традиционните финанси, насърчавайки значителен растеж.

Освен това напредъкът в модернизацията на мрежите би могъл значително да разшири възможностите на крипто фондовете, като едновременно с това намали оперативните разходи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Едуард Сноудън с изненадваща прогноза за Биткойн

В неотдавнашни дискусии в социалните мрежи Едуард Сноудън намекна за значителни развития в сектора на криптовалутите през 2024 г.

29.02.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.