НАЧАЛО Алткойни

Алткойн сезонът може да не дойде толкова скоро, колкото очакваме

15.12.2023 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойн сезонът може да не дойде толкова скоро, колкото очакваме

Според Джейми Коутс, бивш анализатор на Bloomberg Intelligence, очакваният алткойн сезон на пазара на криптовалути може да се забави в сравнение с предишните цикли.

Той подчерта, че макар някои от алткойните да преживяват подем, Биткойн запазва доминиращата си позиция поради значителния си дял в общата пазарна капитализация. Анализаторът прогнозира, че тази доминация на BTC може да се запази по-дълго, отколкото в предишните цикли, ако бъдат одобрени спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн. Притокът на значителен капитал в тези фондове би засилил още повече превъзходството на Биткойн:

Макар че алткойните излизат от базовия си модел, това все още е пазар с доминираща роля на Биткойн. И все пак промяната към алткойн сезон се усеща като неизбежна. Като се имат предвид значителните капиталови потоци, които се очакват от ETF-ите на BTC през следващата година, може би този цикъл ще отнеме повече време.

Обикновено алткойн сезонът настъпва в рамките на година до година и половина от дъното на цикъла, което е около второто тримесечие на 2024 г.

Коутс също така вярва, че по време на настъпването на алткойн сезона определени блокчейн проекти ще се очертаят като водещи поради непрекъснатото разширяване на приемането на тяхната технология:

Въпреки че човешкото поведение остава константа, като ротацията се подхранва от печалбите от BTC, FOMO (страх от пропуснати възможности) и алчност, в този цикъл ще видим появата на някои ясни дългосрочни победители; алткойни от първи и втори слой, както и dApps (децентрализирани приложения) с продуктов пазарен фит и нарастващо приемане. Приемането на блокчейн е в структурен възходящ тренд.

Освен това крипто анализаторът предупреди за потенциална внезапна корекция в стойността на Биткойн, позовавайки се на метриката на нетната нереализирана печалба/загуба (NUPL). Тази метрика измерва нереализираните печалби или загуби на инвеститорите в Биткойн спрямо пазарната капитализация на BTC:

Биткойн навлиза в зоната на убеждението/отрицанието. Това е моментът, в който може да започнат редовно да се появяват отскоци от 25%-30%. Не се заблуждавайте, принудата за продажба ще се стовари върху всеки притежател.

… Въз основа на показатели като неликвидно предлагане/дългосрочни притежатели и т.н., че този бичи пазар започна от много по-високо базово ниво на убеденост, отколкото когато и да било преди.

Коутс обясни тази по-висока убеденост с по-информираното население. Наблюдава се рязко нарастване на проучването и анализа на централното банкиране, ликвидността и макроикономиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за март месец

Напоследък XRP привлича значително внимание, тъй като търговците очакват потенциално възстановяване на предишните му върхови стойности на фона на силния пазар на криптовалути, доминиран от Биткойн.

22.02.2024 8:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да обмислите да продадете

От 14 февруари насам Биткойн (BTC) остава в рамките на своя диапазон, след като преодоляа психологическата бариера от $50,000.

21.02.2024 19:38 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.