НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света - Биткойн (BTC) - преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

Само днес цената на BTC се повиши с над 4%, надхвърляйки границата от $28,000. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена около $28,350, което отразява над 7% ръст на седмичната графика. Този скок изтласка Биткойн отвъд 200-дневната му пълзяща средна, насочвайки погледа му към следващата цел от $30,000-$31-000.

Забележително е, че този неотдавнашен пробив в цената на Биткойн (BTC) съвпада с понижението на цените на златото, които достигнаха двумесечно дъно. Спадът в стойността на златото може да се отдаде на укрепването на щатския долар. Въпреки преобладаващите рискове на световния финансов пазар златото не функционира като предпочитано “сигурно убежище” за инвеститорите.

Спот цената на златото се понижи до двумесечно дъно, пробивайки значителното ниво на подкрепа от $1,880 за тройунция, като в крайна сметка затвори на $1,848 за тройунция миналия петък.

Непрестанното покачване на доларовия индекс до 10-месечен връх, обусловено от опасенията за постоянно високите лихвени проценти в САЩ, допълнително натежа върху цените на златото.

Стойността му проби критичното ниво на подкрепа от $1,880 за тройунция и продължи да се понижава. Изненадващо, благородният метал не изпита приток на търсене на сигурни убежища, дори и при сегашния климат на избягване на риска, преобладаващ на финансовите пазари.

Това неотдавнашно развитие подчертава, че Биткойн отново се е превърнал в сигурно убежище в сравнение със златото. През последното десетилетие Биткойн постоянно печели позиции пред метала, а цената му се е увеличила над 16 пъти в сравнение с него.

Все пак си струва да се отбележи, че пазарният размер на златото остава зашеметяващ – $13 трилиона, докато пазарната капитализация на Биткойн се колебае около $500 милиарда. За да може Биткойн да надмине златото, цената на флагманската криптовалута ще трябва да надхвърли $700,000.

По-големият въпрос, който стои на дневен ред, е колко време ще отнеме на съобразителните инвеститори да преминат от злато към Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.