НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

В неотдавнашна видео актуализация крипто стратегът Бенджамин Коуен сподели, че поддръжниците и критиците на BTC обикновено се сблъскват с измамния феномен “Кръст на смъртта” в годината, предшестваща халвинга на Биткойн.

Коуен сподели,

Традиционно по време на годините преди халвинга ставаме свидетели на явление, при което и бичите, и мечите настроения получават удар. По този начин до края на годината всички, независимо от позицията си, са засегнати… Дали сте бик, или мечка, няма особено значение – всички усещат въздействието.

Тази закономерност е наблюдавана и през трите предходни години, предхождащи халвингът. И двете страни страдат, което ме кара да вярвам, че това в крайна сметка ще доведе до по-нисък връх.

Според Коуен тази тенденция на въздействие и от двете страни се дължи на очакваната поява на смъртоносен кръст в графиката на BTC, който би могъл да заблуди търговците и инвеститорите. Този кръст се случва, когато 50-дневната пълзяща средна на даден актив падне под 200-дневната му пълзяща средна, което показва потенциална промяна в по-изразена меча фаза.

Коуен подчерта още, че през предизборните години S&P 500 традиционно преживява сезонен спад през август и септември. Този спад обикновено насочва Биткойн към низходяща траектория през останалата част от годината, независимо от последващото представяне на S&P 500.

Както обсъдихме през юли, историческите данни показват, че S&P 500 обикновено претърпява сезонен спад през август и септември в предизборни години. Това обикновено води до низходяща тенденция за Биткойн през останалата част от годината, независимо от последващите движения на S&P 500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн премина $41,000 – защо крипто пазарът е на зелено днес?

Биткойна, който достигна годишен връх от $41,700, с което олатилният криптопазар привлече широко внимание както от страна на инвеститори, така и от страна на ентусиасти и анализатори.

декември 4, 2023 9:00 2 мин. четене

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Биткойн проби над $40,000 след 6% скок на цената през последната седмица

Биткойн (BTC) продължава бичия си тренд, покорявайки едно след друго ключови нива и отразявайки оптимизма на инвеститорите.

декември 4, 2023 0:46 2 мин. четене

Добър момент ли са коледните празници за покупка на Биткойн според милиардера Тим Дрейпър

Тъй като през април 2024 г. предстои халвинг на Биткойн (BTC), в съчетание с потенциалното понижение на лихвените проценти в САЩ и вероятната поява на спот Биткойн ETF, има очевидни катализатори, които стимулират развитието на активът.

декември 3, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.