НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби над $23,500, след решението на Федералния резерв

февруари 1, 2023 23:11 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби над $23,500, след решението на Федералния резерв

Цената на Биткойн (BTC) скочи в рамките на около 30 минути след като бе направено съобщението, като проби над $23,400.

В съответствие с пазарните очаквания Федералният комитет по операциите на открития пазар (FOMC) на Федералния резерв повиши референтния си лихвен процент по федералните фондове с 25 базисни пункта до диапазона 4.5% – 4.75%.

Колебаейки се в тесен диапазон около нивото от $23,000 през последните няколко дни, цената на Биткойн (BTC) остана в тази зона малко след съобщението. Въпреки това, активът демонстрира известна сила, стигайки до над $23,600.

След като повишението на лихвения процент с 25 базисни пункта до голяма степен беше включено в цените на рисковите активи, пазарите търсеха за някакви индикация за това какво предстои в политическо изявление. В него се коментира дали централната банка обмисля пауза в цикъла на затягане на паричната политика.

Засега това не изглежда така, като FOMC заяви, че ще са необходими “постоянни увеличения” на лихвените проценти.

Понастоящем фючърсните пазари на лихвени проценти оценяват крайния лихвен процент по федералните фондове на 4.94%.

Джером Пауъл проведе пресконференция след заседанието

Биткойн се повиши по време на изказването на Пауъл, като търговците обърнаха внимание на думите на председателя на Фед, че “[дезинфлационният] процес е започнал”.

Пауъл изглежда също така предположи, че прекратяването на режима на повишаване на лихвените проценти е било сред обсъжданите теми на днешната среща. Заедно с Биткойн – който сега достигна $23,680 – акциите и златото преминаха в зелена зона, докато лихвените проценти и доларът се понижават.

Председателят на Фед Джером Пауъл подчерта, че макар ръстът на цените да е започнал да се забавя, централната банка не е убедена, че инфлацията е на т.нар. “устойчив низходящ път”.

Той неколкократно посочи основните услуги без жилищата – широка категория, която представлява повече от половината от разходите – като област на безпокойство, като се има предвид как цените продължават да нарастват.

И намекна, че макар точният път напред да е несигурен, служителите на Фед продължават да виждат необходимостта от “текущо увеличение”, потенциално многократно, на лихвения процент.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Колко може да скочи активът до края на 2023-та?


“Би било преждевременно, много преждевременно, да обявяваме победа или да мислим, че наистина сме се справили”, каза Пауъл.

Виждаме, че ни предстои още много работа.

В миналото Фед е подчертавал, че не иска да затяга прекалено много мерките, особено като се има предвид, че паричната политика действа със закъснение и че ефектите от досегашните усилия все още се отразяват на икономиката като цяло.

Но банката също така не иска да спре или да обърне преждевременно курса си на затягане от опасения, че това би позволило на икономиката да се раздвижи и цените отново да се повишат.

Ходът от сряда представлява решение за по-бавно затягане в опит да се избегне рецесия. Той също така подсказва, че в момента Фед все още не е убеден, че инфлацията е на път да се върне чак до 2%, и че служителите смятат, че имат още работа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Според Тоун Вaйс стабилно и постепенно повишаване би било по-добре

Ветеранът в крипто търговията предполага, че параболичният скок на Биткойн през 2019 г. може да представлява проблем за бъдещото ценово действие на дигиталната валута.

март 21, 2023 18:00 1 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене