НАЧАЛО Биткойн

Биткойн претърпява промяна на парадигмата на фона на банковата криза

март 21, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн претърпява промяна на парадигмата на фона на банковата криза

Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, наскоро обсъди как неотдавнашните банкови фалити в САЩ променят начина, по който инвеститорите гледат на Биткойн (BTC).

Той смята, че поради тези банкови фалити все повече инвеститори вероятно ще започнат да гледат на Биткойн като на ценен алтернативен актив извън традиционната парична система.

По време на предаване на живо със Скот Мелкер Макглоун изрази убеждението си, че в резултат на кризата наблюдаваме фундаментална промяна на парадигмата на пазара. Той прогнозира, че отзивчивите инвеститори ще започнат да купуват актива по време на спадове и да намаляват притежанията си по време на покачвания. Това е значителна разлика от миналото, когато инвеститорите обикновено продаваха своите притежания на BTC по време на пазарни спадове.

Макглоун твърди, че опасенията за инфлация и вероятната рецесия ще ограничат ликвидността, което ще накара Биткойн, облигациите и златото да станат по-търсени активи.

Той предполага, че ще имаме различно развитие от това в миналото, когато правителствата инжектираха огромни количества ликвидност на пазара, за да стимулират икономическия растеж. Вместо това той вярва, че хората ще бъдат по-предпазливи и ще инвестират в активи, които имат склонност да запазват стойността си по време на икономическа несигурност.

По-специално Макглоун смята, че Биткойн, облигациите и златото ще бъдат някои от активите, които хората ще търсят да купуват по време на спадове. Тези активи предлагат ниво на стабилност, което не се постига при други по-рискови активи като акциите. Той твърди, че в момента се намираме в различна среда за американските акции и че инвеститорите трябва да бъдат по-предпазливи със средствата си.

Въпреки това Макглоун също така смята, че трябва да преминем през рецесията, преди да се замислим за рискови активи като акциите. Според кривата на доходността вероятността за рецесия е била най-висока в историята само преди две седмици. Това означава, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи и да се съсредоточат върху активи, които вероятно ще запазят стойността си по време на икономическа несигурност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може значително да изпревари Биткойн – Раул Пал


В обобщение, Майк Макглоун смята, че неотдавнашните банкови фалити в САЩ променят начина, по който инвеститорите гледат на Биткойн. Той прогнозира, че все повече инвеститори ще започнат да гледат на облигациите и на златото и на BTC като на ценни алтернативни активи извън традиционната парична система.

Тези активи предлагат стабилност и е вероятно да запазят стойността си по време на икономическа несигурност, което ги прави добър инвестиционен вариант по време на рецесия. Според него инвеститорите трябва да бъдат предпазливи и да се съсредоточат върху тези активи, преди да обмислят по-рискови активи като акции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.