НАЧАЛО Други

Биткойн е на прага на най-важния си халвинг в историята

30.03.2024 16:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е на прага на най-важния си халвинг в историята

Нараства очакването за това, което би могло да се превърне в изключително значимо халвинг събитие на Биткойн, както се посочва в неотдавнашно изявление на главния изпълнителен директор на Bitwise Хънтър Хорсли.

В публикация Хорсли направи паралели между предстоящото халвинг събитие и предишното, случило се през 2020 г:

По време на последния халвинг на Биткойн през 2020 г., цената на BTC беше ~$9,000. Така че намаляването на предлагането в доларово изражение е било ~$9 милиона на ден и ~$3 милиарда на година.

Този халвинг с Биткойн [на цена] ~$70,000, ще бъде >3 пъти по-голям в отношение долари: ~$32 милиона на ден и ~$11 милиарда на година,

Много по-голямо намаление на естествените продажби, в същото време, когато наблюдаваме нарастващо търсене.

Освен това изобилстват спекулациите по отношение на това дали Федералният резерв ще стимулира ново рали на Биткойн. Значението на това халвинг събитие трябва да се анализира в рамките на по-широкия икономически пейзаж. Преди предишният халвинг Федералният резерв намали лихвените проценти до нула и започна мащабна програма за количествено облекчаване.

Следователно има спекулации дали търсенето на новостартиралите Биткойн ETF-и ще съответства на бичото въздействие на всеобхватната подкрепа от страна на Фед. Хорсли предполага, че подобна динамика може да се прояви и този път, особено когато Федералният резерв обмисля намаляване на лихвените проценти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.