НАЧАЛО Биткойн

Биткойн портфейли на фалирала крипто борса показват нова активност

декември 21, 2022 6:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн портфейли на фалирала крипто борса показват нова активност

Кирпто детективът ZachXBT сподели, че пет портфейла, свързани с несъществуващата вече канадска борса QuadrigaCX са прехвърлили над 100 Биткойн токена.

Според информацията от адресите неочаквано са прехвърлени 104 BTC на 17 декември за първи път от години.

В началото на 2019 г. Ernst & Young (EY), назначените от съда инспектори на борсата, разкриха, че 104 BTC са били погрешно изпратени в студени портфейли, до които няма достъп. Дали става въпрос за същите активи все още не е ясно.

Малко след това бе съобщено, че 69 BTC от един от посочените адреси са били преместени към порфейла Wasabi и беше посочена информация, според която адресите са свързани с криптоборсата.

Интересното е, че EY не са свързани с преместването на средствата. Според информацията инспекторите по несъстоятелността в момента работят, за да съберат повече данни за наскоро извършените транзакции.

QuadrigaCX беше канадска борса за криптовалути. Тя започна дейността си през 2013 г., като предлагаше търговия с криптовалути.

През декември 2018 г. QuadrigaCX внезапно затвори врати поради оперативни усложнения, възникнали след неочакваната смърт на нейния основател и главен изпълнителен директор Джералд Котън.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво може да окаже натиск върху щатския долар (USD)?


Скоро след това се появиха новини, че са изчезнали близо 200 милиона канадски долара, принадлежащи на клиенти. Очевидно Котън е държал под контрол всички средства на потребителите извън криптоборсата на компанията, за да ги предпази от хакери. Когато внезапно починал от болестта на Крон по време на меден месец в Индия, ключовете за тези сметки бяха изгубени заедно с него. 

Когато служителите претърсили компютъра на Котън, те установили, че той е управлявал неправилно средствата на клиентите, както и че е прехвърлял големи суми в лични сметки, вместо да ги държи в портфейли за студено съхранение, както е според процедурата на компанията. 

В резултат на това беше разкрито, че през 2019 г. в портфейлите на QuadrigaCX са останали само около 26 милиона австралийски долара, което е много по-малко от първоначално депозираните от клиентите суми, правейки борсата неплатежоспособна.  

Криптоборса подаде молба за защита от фалит малко след спирането на дейността си, а разследването срещу QuadrigaCX успя да възстанови само малка част от сумата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене