Home

Биткойн е по-добрата инвестиция от златото в момента – Артър Хейс

03.07.2024 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е по-добрата инвестиция от златото в момента – Артър Хейс

Неотдавна цената на Биткойн отбеляза значителен спад, което предизвика безпокойство сред инвеститорите и пазарните анализатори.

Въпреки този неотдавнашен спад Артър Хейс, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на BitMEX, предложи перспектива, която може да успокои ентусиастите на Биткойн. Хейс обсъди историческите икономически цикли и тяхното отражение върху Биткойн като сигурен актив.

Той класифицира историческите икономически цикли на локални цикли на инфлация и по-широки глобални такива. Съоснователят на BitMEX характеризира настоящата икономическа среда като локален цикъл, белязан от големи геополитически промени и изменения в паричната политика.

В рамките на този цикъл Хейс посочи прехода от доминиран от САЩ еднополюсен свят към многополюсен с растящи сили като Китай, Бразилия и Русия. Той подчерта, че правителствата все по-често използват финансови репресии и широкомащабно печатане на пари, за да финансират дефицити, което оказва негативно влияние върху оценката на активите и запазването на богатството.

През такива периоди Хейс твърди, че Биткойн се представя по-добре от традиционните активи. За разлика от златото, което разчита на природата за поддържане на счетоводната си книга и има бавен физически трансфер, счетоводната книга на Биткойн се поддържа чрез блокчейн, което позволява бързи транзакции. Според него това превръща Биткойн в по-привлекателен сигурен актив от златото в условията на локален цикъл.

Накрая той добави:

Биткойн е по-добър, докато златото е по-лошо. Ето защо Биткойн открадна част от “гръмотевиците” на златото от 2009 г. до сега.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

“Японската MicroStrategy” купува още Биткойн – акциите на компанията поскъпват

Японската Metaplanet е закупила още 21.88 BTC за около $1.26 милиона, с което общият им дял е над 225 BTC на стойност около $14.55 милиона.

16.07.2024 14:00 1мин. четене

Mt. Gox премести $6 милиарда в Биткойн – ще има ли нов спад на цената?

Последните доклади на The Block сочат, че японската крипто борса Mt. Gox е прехвърлила 47,229 BTC на стойност около $2.99 милиарда на неидентифициран адрес.

16.07.2024 11:01 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.