НАЧАЛО Биткойн

Биткойн отново загуби нивото от $26,000 – какво да очакваме?

септември 1, 2023 11:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн отново загуби нивото от $26,000 – какво да очакваме?

Цената на Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад през последните 24 часа, пробивайки под нивото от $26,000.

Флагманската криптовалута спадна до $25,800 преди броени часове, но бързо се възстанови до настоящото си ниво от близо $26,000.

Този спад заличава всички печалби, постигнати след неотдавнашната правна победа на Grayscale над Комисията по ценни книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Понастоящем Биткойн се оценява на около $26,00 на крипто борсата Binance, като общата му пазарна капитализация възлиза на $505 милиарда, а обема на търговия за последните 24 часа достигна над $20 милиарда.

Мечите настроения на пазара на Биткойн се запазиха, главно поради решението на SEC да отложи произнасянето си по седемте спот заявления за Биткойн ETF, подадени от известни фирми като BlackRock, Fidelity и Invesco. Въпреки съгласуваните усилия Биткойн трудно преодолява ключовата 200-дневна пълзяща средна стойност от $27,500, която служи като значително ниво на съпротива.

Обратно, цената на Биткойн изглежда е готова за потенциално връщане към нивото на подкрепа от $25,000 в близко бъдеще.

По време на неотдавнашното покачване на цената на Биткойн след правния триумф на Grayscale крипто анализаторът Али Мартинес преди това намекна за възможността за манипулиране на цените – идея, която бе потвърдена от неотдавнашната корекция.

От техническа гледна точка Биткойн продължава да проявява признаци на слабост. През предстоящия месец септември потенциално може да се наблюдава мечи тренд, а консолидация около границата от $26,000 за продължителен период от време, преди да настъпи потенциален пробив, изглежда все по-вероятна.

Според еднодневният технически анализ на TradingView, настроенията покрай Биткойн изглеждат до голяма степен мечи – обобщението сочи към “продажба” с 14 сигнала, пълзящите средни към “силна продажба” също с 14, а осцилаторите показват “покупка” с 2.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.