НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Да очакваме ли шорт скуиз на BTC?

юли 7, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Да очакваме ли шорт скуиз на BTC?

Според популярния крипто аналитик Уили Ву данните от веригата сочат, че Биткойн (BTC) може да е в ранните етапи на свиване на цените.

Ву смята, че на хоризонта може да се задава потенциален шорт скуиз на цената на BTC. При шорт скуиз трейдърите, които са заложили срещу актива, решават да намалят загубите си, когато цената неочаквано се повиши, което води до допълнителен възходящ импулс.

Ву посочи, че неотдавнашното ценово действие на BTC е било движено предимно от търсенето на календарните фючърсни пазари, които се използват предимно от професионалисти и институции.

Той отбелязва, че търсенето на Биткойн продължава да се увеличава, което показва, че може да е в ход още едно ценово свиване. Въпреки това Ву също така подчерта, че не всички показатели на Биткойн показват изцяло положителни знаци.

Анализаторът спомена, че статистическият анализ разкрива състояние на свръхпокупка при календарното търсене.

Важно е да се следи отблизо спадът на базата, която представлява цената за поддържане на лонг позиция. Бързото намаляване на базата може да наруши бичото движение на цените.

Към момента на изготвяне на статията BTC се търгува на цена от около $30,100, което отразява спад от 3% за последните 24 часа и 2% за последните 7 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.