Home

Биткойн не е средство за плащане – твърди заместник-председателя на Асоцияцията Libra

08.01.2020 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн не е средство за плащане – твърди заместник-председателя на Асоцияцията Libra

“Биткойн като клас активи е доказал, че математическият дефицит може да подкрепи невероятно вълнуващ актив”, заяви Данте Диспарт, заместник-председател на Асоциацията на Libra, във вторник.

“Това не е средство за плащане. Просто не е.”


Диспарт говори по време на Форума за цифрови пари на изложението Consumer Elec tron ics Show (CES) в Лас Вегас.

Най-долната част на стълбата на икономическата мобилност е достъпът до плащания”, каза Диспарт. И засега, каза той, криптовалутата просто не става за разплащания. Той каза, че затова се интересува от това, което Facebook цели с Libra.


Асоциацията Libra е консорциум от големи компании, който има за цел да стартира стабилната монета. Всяка участваща компания би оперирала нод (възел), но само тези, одобрени от съществуващите членове, могат да се присъединят. 

Libra се опитват да решат сложен проблем. “Как да стимулирате масовото осиновяване?” – каза Диспарт. “Как да премахнете коварните нива на триене, които по същество правят нерентабилно да се даде достъп на хората до плащания?”

Не съм убеден, че съвет от компании, гледащи собствените си интереси, може да направи по-добра децентрализирана система”, каза Акин Сойер, водещ стратег по проекта Decred във вторник. 


“Единственият начин наистина да се стигне до там е да се даде възможност на хората да имат някакъв основен суверенитет.”


Под суверенитет, Сойер има предвид, когато човек има абсолютен контрол върху парите си. По отношение на Биткойн , докато човек контролира ключовете си, никой не може да му отнеме монетите. Той изрази съмнение, че една система, управлявана от десетки големи организации, може да е устойчива на цензура.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.