НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Настоящите пазарни условия може да са добри за копачите

14.05.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Настоящите пазарни условия може да са добри за копачите

Според анализаторите от изследователската фирма Bernstein текущото стабилно движение на цената на Биткойн не буди безпокойство, тъй като може да е от полза за миньорите, особено на фона на конкурентни битки за хашрейт.

Те предполагат, че ценовата стабилност на Биткойн може да се запази в диапазона до около $60,000, с потенциални прекъсвания в посока нагоре, предизвикани от увеличеното приемане, по-специално чрез Биткойн ETFs, привличащи инвестиции от различни институционални фондове и платформи за управление на богатство.

Трудността при копаене на Биткойн наскоро претърпя значителен спад от 5.7%, отбелязвайки най-голямата отрицателна корекция от 6 декември 2022 г. насам, когато BTC се търгуваше около $17,000.

Трудността при копаене, показател, отразяващ нивото на усилие, необходимо за копаене на нови блокове, коригира всеки 2016 блока, за да поддържа средно време за откриване на блок от 10 минути.

Скорошната корекция на трудност последва спад от 10% в хеширащата мощност на мрежата от последната корекция на 24 април, което означава намаляване на броя на копачите, участващи в валидирането на блокове.

Това намаление на хашрейта, съчетано с по-слаба ценова подкрепа и увеличени разходи след халвинга, доведе до спиране на по-скъпите операции за копаене. Въпреки това публично регистрираните миньори като Marathon Digital, Riot и CleanSpark отбелязаха леко увеличение на пазарния си дял с 0.2%.

Очаква се тези копачи допълнително да консолидират позицията си чрез органичен растеж и сливания, и придобивания, използвайки стабилните си Биткойн баланси и парични резерви.

Неотдавнашното придобиване от CleanSpark на майнинг обекти в Мисисипи и Уайоминг, заедно с придобиванията на Marathon и разширяването на капацитета на Riot в Тексас, са пример за техните стратегически инициативи за укрепване на пазарното им присъствие.

Анализаторите твърдят, че временната ценова пауза е от полза за някои Биткойн копачи, позволявайки им да изпълнят агресивни планове за разширяване и да увеличат пазарния си дял. Това стратегическо предимство позволява на миньорите да се възползват от високите приходи, когато инерцията на цената на Биткойн се възобнови.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.