НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Над половината от предлагането е на загуба към края на 2022 г.

декември 31, 2022 16:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Над половината от предлагането е на загуба към края на 2022 г.

Данните от веригата показват, че Биткойн е на път да приключи тази година с 55% от предлагането на загуба, което е пик за 2022-ра. Ето как тази стойност се сравнява с предишни дъна.

Според данни на CryptoQuant за края на годината тази метрика е достигнала стойност от 60% по време на предишните дъна. „Предлагането на загуба“ е показател, който измерва процента от общото предлагане на Биткойн в обращение, който в момента е на загуба.

Около 55% от общото предлагане на Биткойн напоследък е под вода

Метриката работи, като се разглежда историята на веригата на всяка монета в обращение, за да се види на каква цена е била прехвърлена за последен път. Ако тази предишна стойност за някоя монета е била по-голяма от последната цена на BTC, то тази конкретна монета носи някаква загуба в момента и индикаторът я отчита.

Както се вижда от горната графика, предлагането на Биткойн на загуба е увеличило стойността си, тъй като мечият пазар е станал по-дълъг. Тази тенденция естествено е логична, тъй като с всяко понижение по време на мечия пазар все повече инвеститори регистрират загуби, тъй като голяма част от тях биха придобили монетите си по време на по-високи пазарни цени.

В настоящия цикъл на BTC досега на пазара се наблюдаваше пик на предлагането в загуба от около 55%, което съответства на това, че по-голямата част от монетите в обращение са под вода. От графиката се вижда, че индикаторът също е имал възходящ тренд, докато мечият пазар е вървял през 2018-2019 г., и е достигнал връх над стойност от 60%, когато цената на BTC също е достигнала дъното си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Сега е момента за натрупване, твърди Райън Селкис


При срива през 2020 г., който бе породен от COVID, предлагането в загуба достигна доста високи стойности и докосна същата граница от 60%. Очевидно е, че въпреки всички резки спадове на цената (а именно сривът на LUNA, фалитът на 3AC и последният срив на FTX), индикаторът приключва 2022 г., без да е достигнал такива висоти.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн се колебае около $16,620 – което представлява спад от 1% през последната седмица.

Влияние на Биткойн майнинга върху цената 

Един от факторите, които могат да повлияят на цената на Биткойн, е цената за добива – процесът, при който се създават и добавят нови BTC към мрежата. Ако разходите за добив на Биткойн надхвърлят цената, на която той може да бъде продаден, това може да доведе до ситуация на загуба.

Ако значителна част от Биткойн миньорите работят на загуба, това може да доведе до намаляване на общото предлагане на нови BTC, които се добавят на пазара, което потенциално може да доведе до повишаване на цената на актива. От друга страна, ако разходите за добив са ниски и има излишък от нови Биткойни, които се добавят на пазара, това може да доведе до натиск за понижаване на цената.

Струва си да се отбележи, че цената на BTC е силно волатилна и може да бъде повлияна от широк кръг фактори, така че е трудно да се предвиди със сигурност как промените в разходите за добив ще повлияят на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене