НАЧАЛО Алткойни

Биткойн: Над 50% от крипто сметките на Латинска Америка са в Биткойн

13.02.2024 22:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Над 50% от крипто сметките на Латинска Америка са в Биткойн

Най-новият доклад на Bitso, мексиканска борса за криптовалути, представя значителна информация за разширяващото се приемане на криптовалути в Латинска Америка през втората половина на 2023 г.

Наскоро публикуваният от Bitso доклад “Крипто пейзаш в Латинска Америка: Доклад за второто полугодие на 2023 г.” проучва тенденциите на пазарите на криптовалути в няколко латиноамерикански държави, известни с високите си нива на приемане на криптовалути, включително Колумбия, Аржентина, Бразилия и Мексико.

Докладът подчертава нарастващата популярност на криптовалутите в Латинска Америка, въпреки предизвикателствата като ограничения достъп до финансови услуги и високите нива на небанкови лица. Няколко държави в региона се нареждат сред първите 20 в света по приемане на криптовалути.

Анализът на данните разкрива забележимо увеличение на приемането на криптовалути сред населението на Латинска Америка през втората половина на 2022 г. и през цялата 2023 г., което показва значително приемане на криптовалутите в региона въпреки местните пречки и нестабилността на пазара.

Колумбия води региона по ръст на годишна база (YoY), като отбелязва 60% увеличение на регистрираните потребители на борсата. Бразилия я следва плътно със забележителния ръст от 31%, докато Мексико и Аржентина показват съответно 18% и 16% увеличение. Забележително е, че по-голямата част от потребителите в Латинска Америка са млади хора, като приблизително 63% от тях са на възраст под 34 години, което показва склонността на младите хора да възприемат новите технологии и достъпа до интернет.

Докладът показва, че латиноамериканските потребители предпочитат BTC, а стабилните монети са на второ място. Биткойн представлява 53% от портфейлите на потребителите, което е малко повече от средното за света ниво от 50.4%. Освен това на Биткойн се падат 38% от общите придобивания на криптовалути в региона през втората половина на 2023 г., докато стабилните монети съставляват 30% от закупените криптовалути.

Стабилните монети, особено USDC и USDT, бележат най-бърз растеж в региона, воден от Колумбия и Аржентина. Бразилия се отличава с разнообразното си пазарно портфолио, включващо Биткойн, алткойни и меме монети, като стабилните монети представляват едва 8%.

Докладът също така подчертава увеличаването на броя на жените, които приемат криптовалути в Латинска Америка, особено сред по-възрастните възрастови групи. Делът на жените, приемащи криптовалути, се увеличава с възрастта, като жените на възраст между 55 и 64 години представляват най-голям дял от 41%. Забележително е, че както Колумбия, така и Бразилия са постигнали по-балансирано съотношение между половете при потребителите на криптовалути, което предполага по-приобщаващ пейзаж за жените в областта на технологиите и финансите.

С напредването на възрастта склонността на жените към закупуване на стабилни криптовалути като Биткойн и стабилни монети се увеличава, което вероятно отразява желанието им за финансова стабилност на фона на регионалната инфлация и обезценяването на валутите.

Като цяло констатациите в доклада подчертават нарастващото приемане на криптовалутите в Латинска Америка и нарастващото доверие в цифровите активи като средство за опазване на финансите и насърчаване на финансовата независимост, като Биткойн се очертава като важен избор сред потребителите в региона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.