Home

Биткойн може да замени долара според Джак Дорси

23.06.2024 11:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да замени долара според Джак Дорси

Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Block Inc., неотдавна възхвали достойнствата на Биткойн, наричайки го "свободни пари".

Той подчерта способността на Биткойн да функционира независимо от правителствения контрол, като го противопостави на щатския долар (USD), който изисква правителствено и банково одобрение за трансакциите.

Също така, директора на Block похвали и капацитета на Биткойн, като предполага, че или ще допълни или ще срине долара.

Той не е единственият, който признава потенциала на Биткойн в това отношение. Много хора както в крипто, така и на традиционните финансови пазари разглеждат Биткойн като хедж срещу инфлацията. Например по време на икономическата криза в Египет през март египетската лира рязко се понижи, но стойността на Биткойн се запази стабилна.

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на емитента на Биткойн ETF Bitwise, посочи, че собствениците на Биткойн са в по-добро положение в доларово изражение за разлика от тези, които държат отслабналата египетска лира. Този сценарий подчертава ролята на Биткойн като защитен актив по време на икономическа нестабилност.

В Съединените щати последните икономически данни подкрепят потенциала на Биткойн като резервен актив. Освен това инфлационните очаквания за следващата година намаляха от 3.5% на 3.3%, а петгодишната прогноза остана стабилна на 3%.

Тези показатели предполагат стабилна икономическа среда, което прави момента подходящ за Биткойн да затвърди позициите си на световната сцена. Към настоящия момент Биткойн се търгува на цена от $64,300. Въпреки скорошния спад, по-широките тенденции сочат силно бъдеще за Биткойн както като финансов актив, така и като символ на паричната свобода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.