Home

Биткойн миньорите изпитват затруднения, но ситуацията не е фатална

22.06.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите изпитват затруднения, но ситуацията не е фатална

Увеличаващите се оперативни разходи и по-ниските възнаграждения се отразяват негативно на Биткойн миньорите.

Според крипто анализатора Джеймс Чек, известен още като “Checkmatey“, обаче те не достигат катастрофални нива. Във видеоклип от 21 юни Чек обясни, че сега добива на блоковете в BTC мрежата се случва приблизително с 14 секунди по-бавно от обичайното, което индикира намален хашрейт.

Той изчислява, че в момента около 5% от миньорите изпитват затруднения. Този процент, макар и чувствителен, не се счита за прекомерен. Експертът предполага, че миньорите вероятно разпределят част от своите притежания, но не разпродават напълно.

Неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн на 20 април намали възнагражденията за добив от 6.25 BTC на 3.125 BTC, което доведе до спад в хеширащата мощност, тъй като някои фирми за добив изключиха нерентабилните платформи.

Въпреки предизвикателствата Checkmatey смята, че миньорите вероятно са на границата на рентабилността. Те добиват нови BTC предимно за покриване на оперативните разходи. Според него миньорите са в уникална ситуация, в която нито напълно капитулират, както при мечи пазар, нито процъфтяват.

Чек също така подчерта, че таксите за транзакции стават все по-важна част от приходите на миньорите. Тази промяна принуждава майнинг индустрията да въвежда иновации и да управлява капитала по-ефективно.

Ръководителят на отдела за проучване на дигитални активи на VanEck Матю Сигел отбеляза, че макар повечето Биткойн миньори да продават 100% от притежанията си, някои, като CLSK, успяват да задържат BTC и да използват балансите за придобиване на нов капацитет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.