Home

Биткойн може да падне до $60,000 – ще се възстанови ли цената скоро?

19.06.2024 18:30 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да падне до $60,000 – ще се възстанови ли цената скоро?

Биткойн в момента се намира в турбулентна фаза, особено като се има предвид натиска от продажби през последните две седмици.

Най-голямата криптовалута в света се опитва да стабилизира над $65,000. Данните от веригата, обаче, подсказват, че спадът на цените може още да не е приключил. Освен това някои анализатори казват, че докато Биткойн не достигне границата от $60,000, не се очаква обръщане на тенденцията нагоре.

Хулио Морено, който е ръководител на отдела за проучвания на CryptoQuant, заяви, че цената на Биткойн е пробила под своите краткосрочни нива на подкрепа, което предполага, че BTC може да спадне още повече към нивото от $60,000.

Освен това ключови фактори на търсенето като покупки от страна на големи търговци и инвеститори, интересът на американските инвеститори и ликвидността на стабилните монети в момента им липсва инерция, твърди Морено.

По подобен начин Rekt Capital, друг известен крипто анализатор, изрази същите тези възгледи, като каза, че BTC има тенденция да създава клъстери от ценова активност близо до съпротивата при върха на диапазона около $71,600, което в крайна сметка води до отдръпване на цените, често водещо до корекция до зоната на подкрепа около дъното на диапазона около $60,600.

Междувременно Биткойн анализаторът Уили Ву отбеляза, че все още има огромен открит интерес в Биткойн фючърсите според графиката по-долу, която представлява “z-score” осцилатор. Този осцилатор подчертава значителността на тези залози и Ву заяви, че трябва да има сериозни ликвидации преди Биткойн отново да тръгне нагоре.

В допълнение към мечите настроения е фактът, че откакто наградите за копаене бяха намалени наполовина през май след халвинга, Биткойн копачите масово разпродават запасите си, за да покрият разходите си.

Копачите са натрупали печалби в размер на до $550 милиона през тази година при цени на Биткойн, вариращи от $62,000 до $70,000 според главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу.

Освен това, дългосрочните китове са продали BTC на стойност $1.2 милиарда през последните две седмици, a изходящи потоци на спот Биткойн ETF в САЩ достигнаха $460 милиона през същия период от време.

Ако ликвидността на продавачите в размер на $1.6 милиарда не бъде усвоена извънборсово, брокерите може да започнат да депозират BTC на борсите, като по този начин окажат натиск върху цените надолу, предупреди Джу.

Крипто пазарите в момента са в смут, тъй като техническите индикатори, смесени с данните от веригата, са показателни за низходящата траектория на Биткойн в краткосрочен план. Само времето ще разкрие дали тези прогнози са точни или не и накъде ще се насочи най-голямата криптовалута в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.