НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да е новото злато според милиардер

04.04.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да е новото злато според милиардер

В неотдавнашно интервю за CNBC милиардерът Стив Коен разкри, че притежава малко количество Биткойн, до голяма степен повлиян от интереса на сина си към криптовалутата.

Той споменава: “Синът ми наистина е запален по [Биткойн]. Той ме накара да си поиграя и да се опитам да разбера как да извършвам транзакции в Coinbase.” Въпреки това Коен призна, че не следи отблизо BTC, като заяви: “Това не е нещо, което правя… Със сигурност има елемент от населението, който вярва в него, и може би това е новото злато. Трудно е да се каже.”

Що се отнася до позицията му по отношение на Биткойн, Коен изрази неутралитет, като заяви: “Мисля, че в крайна сметка става въпрос за случаи на употреба… Дали криптовалутите ще развият случаи на употреба? Знаете ли, Биткойн е интересен, но той е само част от цялата екосистема.”

Що се отнася до пазара на акции, Коен отхвърли идеята за балон и вместо това предвиди по-нататъшен потенциален ръст, като заяви: “Моето мнение е, че това е нещо наистина трайно… Ще има големи печеливши и големи губещи.”

Размишлявайки върху възхода на приложенията на изкуствения интелект (AI), Коен направи паралел с технологичния бум през 90-те години на миналия век, очаквайки появата на нови играчи в индустрията в близко бъдеще.

Обсъждайки паричната политика на Федералния резерв, Коен предположи, че три намаления на лихвените проценти през тази година биха били разумни, позовавайки се на ограничената инфлация. Той обаче призна, че постигането на целта на Федералния резерв за инфлация от 2% е предизвикателство.

Накрая, по време на интервюто Коен прогнозира неизбежността на четиридневната работна седмица, като се присъедини към нарастващия дискурс относно променящата се динамика на работата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.