НАЧАЛО Биткойн

Правителството на САЩ мести Биткойн на стойност над $2 милиарда – какво означава това?

03.04.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ мести Биткойн на стойност над $2 милиарда – какво означава това?

Неотдавнашното прехвърляне на 30,175 BTC от правителството на САЩ, оценени на близо $2 милиарда по това време, в портфейл, свързан с Coinbase, на 2 април привлече значително внимание.

Това прехвърляне се случи на фона на забележителен спад в цената на Биткойн, която достигна седмично дъно от $64,500, въпреки че скоро след това криптовалутата успя да се стабилизира над $65,000. Този трансфер първоначално бе оповестен от ZachXBT.

Тази значителна транзакция започна с пробен трансфер на 0.001 BTC ($69) на посочения адрес в Coinbase. Прозрачността на транзакцията беше подчертана чрез публичното оповестяване на хеша на транзакцията и адреса на депозита в Coinbase. Въпреки това в криптовалутната сфера изобилстват спекулации относно намеренията на правителството за притежаваните от него дигитални активи.

Тези BTC са част от партида, конфискувана в края на 2022 г., свързана с печално известния пазар Silk Road, затворен от ФБР през 2013 г.

Анализът на блокчейн фирмата Arkham Intelligence идентифицира портфейла на получателя като принадлежащ на Coinbase, намеквайки за потенциална подкрепяна от правителството инициатива за продажба или обмен на конфискуваните BTC.

Преди това правителството направи значително публично предлагане през март 2023 г., като продаде на търг 9,861 BTC на стойност близо $216 милиона. Прехвърлянето на тези BTC разпали спекулации в крипто общността, тъй като тя с нетърпение очаква стратегията на правителството на САЩ по отношение на останалите токени, които държи.

Това неотдавнашно прехвърляне предизвика разговори, свързани с управлението и ликвидацията на конфискуваните дигитални активи, като потенциално оказва значително влияние върху пазара. Предходните действия, като например подадената от правителството молба за продажба на конфискувани BTC на стойност приблизително $130 милиона през януари, добавят допълнителна интрига, въпреки че се очаква официално потвърждение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.