НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може и да не оцелее според основателя на Cardano

24.05.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може и да не оцелее според основателя на Cardano

Главният изпълнителен директор на Cardano Чарлз Хоскинсън наскоро изрази скептицизъм относно бъдещето на Биткойн, като предположи, че за разлика от по-широката екосистема на криптовалутите BTC разчита до голяма степен на подкрепата на индустрията и инфраструктурата, за да оцелее.

Макар да призна статута на Биткойн като „дигитално злато“, той подчерта неговата фундаментално дефлационна парична политика и предположи, че нови дигитални активи със солидна научна основа могат да го надминат по сигурност и функционалност.

Хоскинсън изтъкна щателния научен подход на Cardano към проектирането на неговия протокол за доказване на залог (PoS) в продължение на седем години, противопоставяйки го на това, което той възприема като отхвърляне на алтернативни технологии като PoS механизма от страна на Биткойн общността.

Той сравни господстващото положение на Биткойн с историческата позиция на Microsoft на технологичния пазар, като предупреди, че липсата на адаптация може да доведе до загуба на значение.

Изразявайки загриженост относно намаляването на значението на Биткойн на фона на по-широките иновации в индустрията, Хоскинсън постави под въпрос необходимостта от продължаващо фокусиране върху Биткойн на фона на развиващите се технологични парадигми.

Той предупреди, че в крайна сметка по-голямата част от дейностите в индустрията може да се осъществяват извън мрежата на Биткойн, което ще доведе до преоценка на нейната значимост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да се срине до $62,500 – ето защо

Хулио Морено, ръководител на отдел „Проучвания“ в CryptoQuant, потвърди, че на пазара на Биткойн има някои видими признаци на капитулация на миньорите.

12.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Биткойн може и да не оцелее според основателя на Cardano”
  1. Голям смях. За 4 месеца имат 9 пробива пхахахах техния шиткойн Ada е на дъното и копае надолу ама за биткойна зели да мислят хахахахах

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.