НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да бъде втората валута на много държави според милиардер

03.06.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да бъде втората валута на много държави според милиардер

Чамат Палихапития неотдавна обсъди „мощна концепция“, представена му от Уенс Касарес, която очерта потенциален път за широкото приемане на Биткойн (BTC).

Палихапития обясни, че според Касарес много държави може никога да не приемат напълно Биткойн като надеждна самостоятелна валута, включително евентуално САЩ. Все повече държави обаче биха могли да възприемат двувалутна система, при която се използват както местната валута, така и BTC.

В такава система местната валута ще се използва за ежедневни транзакции, включващи стоки и услуги от ежедневието, докато Биткойн ще бъде запазен за закупуване на постоянни активи, които изискват стабилно съхранение на стойността. Палихапития намира тази концепция за двойна валута за убедителна, тъй като тя предоставя практическа рамка за интегриране на Биткойн в основните финансови системи.

Касарес също така изтъкна значението на халвинг събитията, свързани с намаляването на възнагражденията на миньорите, които се случват на всеки четири години. В миналото тези събития са предшествали значителни увеличения на цените на Биткойн. Палихапития се позова на графика, която илюстрира потенциалното представяне на BTC след предишните халвинги, предполагайки, че BTC може да нарасне до почти $500,000 до октомври 2025 г., ако отрази предишните пазарни цикли.

Палихапития уточни, че подобно значително увеличение на стойността на Биткойн може да доведе до изместването на златото като основно средство за съхранение на стойност. Освен това BTC може да започне да има по-голяма транзакционна полезност за закупуване на твърди активи. В съчетание с опасенията относно потенциалното обезценяване на долара този сценарий предоставя интригуващи възможности за инвестиране в Биткойн както като средство за съхранение на стойност, така и като средство за размяна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.