Home

Биткойн миньорите започват да се пренасочват към други криптовалути

01.07.2024 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите започват да се пренасочват към други криптовалути

Биткойн (BTC) миньорите реагират на неотдавнашния спад на цените, като диверсифицират дейностите си по добив в други криптовалути според главния изпълнителен директор на CryptoQuant, Ки Йонг Джу.

Той отбелязва, че хеш цената на Биткойн е достигнала исторически минимум, което води до потенциално намаляване на инвестициите в добив и подтиква миньорите да проучат други, по-рентабилни монети като временна мярка.

Хеш цената измерва очакваните приходи за всеки терахаш в секунда (TH/s) от дневната мощност за хеширане, като дава на миньорите представа за потенциалната им възвръщаемост.

Джу обяснява, че много майнинг компании са намалили инвестициите си, като вместо това са предпочели да добиват други PoW монети, за да намалят пазарните рискове. Той подчертава, че тази стратегия не е показателна за дългосрочна меча перспектива, а по-скоро за временно хеджиране, докато ликвидността на страната на покупките се подобри.

Джу също така признава, че тази промяна може да означава капитулация сред миньорите, което е често срещан предшественик на бичия подем при Биткойн. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $62,100.

Освен това Джу изтъкна положителната тенденция за Етериум (ETH), посочвайки индикатора му за съотношение между пазарна и реализирана стойност (MVRV). Показателят MVRV, който сравнява пазарната капитализация на Етериум с неговата реализирана капитализация (стойността на всички ETH въз основа на покупната им цена), пояснява дали Етериум е подценен или надценен.

Според Джу нарастващият MVRV на ETH показва началото на алткойн сезона. Той отбелязва, че MVRV на Етериум се увеличава по-бързо от този на Биткойн, което според него може да доведе до алткойн сезон, фокусиран върху Етериум, исторически последван от подем на други алткойни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.